Jääkö liigakausi jopa tauolle? Korona laittoi tamperelaiset kiekkoseurat kovan paikan eteen – "On myrkkyä, mikäli otteluita joudutaan kokonaan perumaan..."

Talous: – Tietysti tällä hetkellä voi vaan toivoa, että ihmiset ovat varovaisia, sanoo Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo.

Yli miljoona euroa. Se on summa, jonka Tappara menettää koronaviruksen vaikutusten seurauksena liigakaudella 2020-2021, mikäli ottelukohtaiset rajoitukset jatkuvat vielä ensi vuonnakin. Summa sisältää muun muassa rajoitetut katsojaluvut, pienentyneen fanituotemyynnin ja ravintolapalveluiden vähäisemmän käytön.

Summa kasvaa, mikäli koronapandemia pakottaa peruuttamaan kotiotteluita ja ottelumäärä vähenee. Ennen joulua Tapparalla olisi ollut ohjelmassa neljä kotimatsia, jotka kaikki siirtyvät pelattavaksi johonkin vaiheeseen alkuvuotta 2021. Seuraava kotimatsi on näillä näkymin tapaninpäivän ottelu Ilvestä vastaan.

– On myrkkyä, mikäli otteluita joudutaan kokonaan perumaan, tiivistää Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro.

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo puhuu prosenteista taloudellisia vaikutuksia kuvaillessaan. Ennen joulua Ilveksellä olisi ollut Hakametsässä kaksi kotiottelua, jotka ovat nyt siis siirretty.

– Normaaliin kauteen verrattuna tulovirta on kaudelta 50–60 prosentin luokkaa. On sinänsä sama mihin kohtaan kautta ottelut siirretään, kunhan ne vain pystytään pelaamaan, Jalo kuvailee.

Pitkän linjan kiekkomies huomauttaa, että koronan pelko näkyy katsojakäytöksessä monella eri tavalla.

– Asia lähtee tietysti siitä, että ei uskalleta lähteä jäähallille kun pelätään mahdollista tartuntaa. Katsomoissa ollaan varovaisia, eikä esimerkiksi fanituotemyyntiin lähdetä erätauoilla samaan tapaan kuin tavallisina aikoina. Onhan tässä samaan aikaan sitten ihmettelemistä, millaisella tungoksella väki lähtee vaikkapa kauppakeskusten Black Friday-tempauksiin eikä turvaväleistä ole tietoakaan, Jalo pohtii.

Se kumpaakin tamperelaista liigajoukkuetta on vähän lohduttanut, että aitiomyynti on loppuvuodesta yllättänyt jopa myönteisellä tavalla. Yrityksiä on näkynyt pikkujouluilemassa niin Ilveksen kuin Tapparankin kotiotteluissa.

Joulukuun alkaessa tartuntalukemat viestivät, että maltti on jälleen valttia. Joukkueiden urheilijat ovat toimitusjohtajien mukaan oppineet elämään ”sellaisessa semi-kiekkokuplassa” jo keväällä koronan tultua rytinällä kuvioihin.

– Tietysti tällä hetkellä voi vaan toivoa, että ihmiset ovat varovaisia. Ilveksen osalta voin sanoa, että me voimme pelata jääkiekkoa sitten vaikka kesään saakka jotta Liigan paremmuusjärjestys ratkeaa. Meidän pitää vaan olla kärsivällisiä. Jääkiekko on kuitenkin aika pieni osa maailmankaikkeutta, Risto Jalo sanoo.

– Päivä kerrallaan on menty keväästä asti. Niin mennään edelleenkin, jatkaa Mika Aro.

Korona vei Hakametsästä kotimatsit

Pirkanmaan ja Tampereen pahentunut koronatilanne pakotti Ilvestä ja Tapparaa siirtämään joulukuun alun kotiotteluitaan.

Tapparalta siirtyy ottelut TPS:ää, Kärppiä, Jukureita ja HIFK:ta vastaan. Ilves siirtää otteluitaan HIFK:ta ja TPS:ää vastaan.

Joukkueiden harjoittelua voimaan tulleet koronasuositukset eivät muuta. Yli kymmenen hengen kokoontumiset ovat muuten kiellettyjä, mutta tämä rajoitus ei koske ammattilaisurheilua.

Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro sanoo, että koronakausi vie tulovirrasta ainakin miljoona euroa. Ilveksen Risto Jalo sanoo vaikutuksen olevan taloudellisesti suuri.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut