Ilveksessä alkaa suurremontti – Hotelli ja ravintolat kiinni vuodeksi

Rakennus: Ensi vuonna 35 vuotta täyttävässä hotellissa alkaa suuremontti.

Original Sokos Hotel Ilves menee remonttiin vuodeksi.

S-ryhmän hotelleja Suomen suurimmissa kaupungeissa sekä Tallinnassa ja Pietarissa operoiva Sokotel Oy uudistaa nyt sen tilat kokonaan.

Hotelli sulkeutuu noin vuoden kestävien uudistustöiden vuoksi 13. joulukuuta. Peruskorjauksen ohella kaikki talon hotellihuoneet sekä aula-, kokous- ja ravintolatilat uudistetaan. Työt valmistuvat arvion mukaan joulukuussa 2021.

Kiinteistön omistaa eläkevakuuttaja Keva.

– Original Sokos Hotel Ilveksen kiinteistö on yksi pitkäaikaisimpia sijoituskohteitamme. Uudistuksella varmistamme hotellin houkuttelevuuden myös tulevina vuosikymmeninä. Ilves on tamperelaisille rakas paikka, ja haluamme kunnioittaa sen alkuperäistä henkeä uudistuksessa, kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius Kevasta sanoo tiedotteessa.

Ilveksessä säilyy jatkossakin laaja kattaus ravintola- ja juhlapalveluita.

Tamperelaisuus on tärkein osa Ilveksen identiteettiä.

– Vaikka Ilveksen ravintolat ovat jatkossakin liikeideoiltaan erilaiset, tulevat rohkeus, moniaistisuus ja elämyksellisyys korostumaan kaikkien sisustuksessa – väreineen ja äänimaailmoineen, sanoo suunnittelija Jaana Ekman Visionary Design Partners Helsingiltä.

Hotellia uusitaan tamperelaisuus edellä.

– Tamperelaisuus on tärkein osa Ilveksen identiteettiä ja sitä on talossa aina haluttu tuoda vahvasti esiin. Ja tuodaan myös jatkossa. Hotellin sijainti Tammerkosken rannalla punatiilisessä tehdasmiljöössä on inspiroinut hotellihuoneiden ja muiden tilojen suunnittelua vahvasti, kertoo Original Sokos Hotel Ilveksen hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää tiedotteessa.

Peruskorjauksen pääsuunnittelija on Aihio Arkkitehdit Oy. Sisustussuunnittelusta vastaa Vallila Interior ja ravintolasuunnittelu Visionary Design Partners Helsinki.

Ilveksestä visioitiin hotellin suunnitteluvaiheessa Pohjoismaiden valovoimaisinta ja kansainvälisintä hotellia.

Sisustussuunnitteluun haettiin inspiraatiota Amerikasta asti, ja amerikkalaiset vaikutteet näkyivät vahvasti talossa sen avautuessa vuonna 1986. Sisustukseen käytettiin muun muassa valkoista carraran marmoria ja metalleja.

Ilveksessä on nykyisin 336 huonetta, viisi ravintolaa, 9 kokoustilaa, juhlasali Ball Room, Maisema-kabinetti hotellin katolla sekä sauna- ja spa-osasto kuntosaleineen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut