Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pormestarikisa kiihtyy – Vihreiden ehdokkaaksi jo neljä halukasta

Tampereen vihreiden pormestarikisa kiihtyy.

Tampereen vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Olga Haapa-aho ja vihreiden varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio ovat kiinnostuneet Tampereen vihreiden pormestariehdokkuudesta.

Haapa-aho, 32, on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän työskentelee sosiaali- ja terveysturvan asiantuntijana.

– Haluan tehdä jatkossakin töitä Tampereen kehittämiseksi. Vahvuuksiani pormestariehdokkaana olisi laaja sosiaali- ja terveyspolitiikan osaaminen sekä hyvä yhteistyökyky puoluerajojen yli. Tulevalla valtuustokaudella tarvitaan vahvaa sote-osaamista, koska palvelumme ovat kovilla koronan jäljeltä ja samaan aikaan meidän pitää valmistautua tehokkaasti sote-uudistuksen aiheuttamiin muutoksiin, Haapa-aho kertoo lähettämässään tiedotteessa.

Mustakallio on toiminut Tampereen kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2012, kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana vuodesta 2015 lähtien ja vihreiden varapuheenjohtajana vuodesta 2019 lähtien.

– Onnelliset tamperelaiset sekä vihreästi kasvava kaupunki. Ne ovat kaksi pääasiaa, joihin tulevalla pormestarikaudella tulee keskittyä ylitse muiden. Onnellisuutta ja hyvinvointia lisätään, kun tässä tiukassa paikassa laitamme perusasiat kuntoon. Esimerkiksi mielenterveyspalveluiden useiden kuukausien jonoja on lyhennettävä ja koulujen isoja ryhmäkokoja on pienennettävä. Jo nyt joka kahdeksas 9-luokkalainen poika ei osaa lukea. Vaikea pandemiatilanne heikentää entisestään lähiopetusta, toteaa Mustakallio omassa tiedotteessaan.

Tampereen vihreät järjestävät joulukuussa neuvoa-antavan jäsenäänestyksen ehdokkaan löytämiseksi. Ehdolle ovat ilmoittautuneet myös valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen ja apulaispormestari Jaakko Stenhäll.