Sisäliikuntatilat suljetaan, tarpeetonta matkustamista kehotetaan välttämään... – koronarajoitukset kiristyvät Tampereella keskiviikkona

Tampereen kaupungin palveluissa otetaan keskiviikkona käyttöön alueellisen koronaohjausryhmän antamat uudet suositukset tiukemmista rajoituksista. Rajoitukset kestävät 21. joulukuuta saakka.

Kaikki kaupungin sisäliikuntatilat suljetaan 2. – 21. joulukuuta. Myös koulujen ja päiväkotien sisätilojen iltakäyttö keskeytetään 2. – 21. joulukuuta. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21. joulukuuta saakka. Kaupungin sisätiloissa kaikissa yleisötilaisuuksissa noudatetaan korkeintaan kymmenen hengen rajaa 21. joulukuuta asti.

Kaikki kaupungin uimahallit, nuorisotilat, kulttuuritilat ja museot suljetaan yleisöltä 21. joulukuuta saakka. Kaupungin kirjastoissa tarjotaan ainoastaan rajattua palvelua siten, että kirjastoista voi noutaa varattuja lainoja samalla ajalla. Muu oleskelu kirjastotiloissa ei ole sallittua. Kirjastoissa asioidessa suositellaan maskien käyttöä.

Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi päättyy tai opetusta siirretään etäopetukseksi alkaen keskiviikkona ja kestäen 21. joulukuuta saakka.

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskevat rajoitukset pysyvät voimassa. Tampereen kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään kaikilla kaupungin työpaikoilla mukaan lukien päiväkodit, peruskoulut, toisen asteen oppilaitokset ja toimistotyöt.

Myös kaupungin palveluissa asioiville suositellaan maskien käyttöä. Etätyötä tehdään kaikissa kaupungin tehtävissä, joissa se on mahdollista. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille edelleen ensisijaisesti lähipalveluina.

Tarpeetonta matkustamista vältetään erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin eli tällä hetkellä esimerkiksi Helsingin seudulle.

Perusopetus sekä toisen asteen opetus jatkuvat Tampereella lähiopetuksena. Sekä oppilaat että henkilökunta noudattavat aiemman suosituksen mukaisesti kaikkia tartuntojen torjumiseksi annettuja ohjeita. Toisella asteella käytetään kasvomaskeja.

Tiukemmat koronarajoitukset otetaan käyttöön, koska Pirkanmaa on lähellä siirtymistä leviämisvaiheeseen. Pirkanmaalla on olemassa realistinen uhka terveydenhuollon ylikuormittumisesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut