Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirja: Näin muistelee Jukka Tammi ensikohtaamistaan huoltajalegenda Lasse Laukkasen kanssa – "Lepakkolaukaus tuli suoraan päähän"

Ilves-legenda, Tamperelaisen Ykkösketjun ykkösmaalivahdiksi äänestetty Jukka Tammi muistelee tuoreessa kirjassa ensitapaamistaan kirjan päähenkilön, Ilves-huoltaja Lasse Laukkasen kanssa.

Kirjan Tuntematon huoltaja – ja muita Ilves-tarinoita 1970-2020 on kirjoittanut Olli Mustonen.

Elettiin 1970-luvun alkua, kun noin kymmenvuotias tulevaisuuden maajoukkuemaalivahti tepasteli Hakametsän jäälle kiekkoleirillä. Alku oli hankalaa: maalivahdin kamoihin pukeunut Tammi kompastui hallin A-puolen portaissa ja kieri lopulta varusteet päällä portaita alas.

Jään puolella ei ollut juuri helpompaa. Vastapäätä Ilveksen organisaatioon kuulunut henkilö ampui maalivahdeille lämmittelylaukauksia.

– Oltiin Tapparan päädyssä. Mulla oli sellainen Jofan valkoinen maski. Seisoin maalin vieressä, enkä huomannut, kun isomman pojan lepakkolaukaus tuli suoraan päähän.

– Tämä on ensimmäinen muistikuvani Lasse Laukkasesta. Joku oli kertonut, että se on Ilveksen SM-sarjajoukkueen huoltaja, Tammi kertoo kirjassa.

Laukkanen sai myöhemmin todistaa samassa pukukopissa, kun Tammi ja Savonlinnasta Tampereelle saapunut Jarmo Myllys haastoivat toisiaan tosimielellä joukkueen ykkösmaalivahdin paikasta.

– Mun puolelle et tule! Katokin, heitän sun kamat roskiin saman tien!, Tammi saattoi sparrata haastajaansa piirrettyään ensin tussilla viivan penkkiin maalivahtien väliin.