JHL vaatii koronalisää kaikille, joilla on tartuntariski päivittäin töissä – "Henkensä kaupalla he ovat pitäneet palvelut käynnissä"

Kuvituskuva. Tuire Punkki
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Ammattiliitto JHL vaatii koronalisää maksettavaksi kaikille, jotka eivät voi jäädä etätöihin, vaan joutuvat kohtaamaan koronariskin päivittäin työssään.

Tartuntariski ja kontaktien määrä on suuri useassa eri ammatissa ja usealla eri alalla, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL toteaa tiedotteessa.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kiittää työntekijöitä niin kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa kuin vanhuspalveluissakin sekä metro-, raitiotie- ja bussiliikenteessä sekä turvallisuustehtävissä.

– Henkensä kaupalla he ovat pitäneet palvelut käynnissä. Jokainen heistä on koronalisänsä ansainnut, Niemi-Laine toteaa.

Etätöitä tehdään nyt laajasti, mutta suuri joukko eri alojen ammattilaisia ei kuitenkaan voi jäädä etätöihin.

– He huolehtivat siitä, että yhteiset palvelumme pyörivät ja toimivat niin normaaliaikana kuin koronapandemiankin aikana. He ovat yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittinen joukko, ilman heitä Suomi pysähtyisi, Niemi-Laine huomauttaa.

Koronapandemian aikana on suojavarusteiden saatavuus vaihdellut ja suojainten laadussa ollut puutteitta.

Pahimmillaan työnantajat eivät ole kyenneet toimittamaan riittäviä tai asianmukaisia suojaimia henkilöstölleen. JHL:n jäsenet ovat Niemi-Laineen mukaan kertoneet jopa kehotuksista käyttää omaa huivia hengityssuojaimena.

– Vetoan Marinin hallitukseen. Koronalisä kuuluu myös jokaiselle koronaeturintamassa työskentelevälle työntekijälle, Niemi-Laine painottaa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n jäsenmäärä on noin 200 000.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut