Voi pitää sähköpotkulaudat talven kaduilla Tampereella – Uutuustoimintona aloittelijatila

Voin laudat pysyvät talven liikenteessä. Riina Haapala
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Sähköpotkulautayhtiö Voi aikoo pitää viime vuoden tapaan sähköpotkulaudat liikenteessä Tampereella myös talviaikaan.

Yhtiö ottaa käyttöön muun muassa uuden ominaisuuden, jonka avulla käyttäjä voi rajoittaa automatiikan avulla nopeuttaan.

Mikromobiiliyritys Voi Technologylle tuleva talvi on jo toinen Suomessa.

– Sähköpotkulaudoilla on tehty Suomessa jo miljoonia matkoja. Uskon, että näin epidemia-aikana yhä useampi haluaa myös talviaikaan liikkua sähköpotkulaudoilla. Talvi toki tuo mukanaan omia haasteitaan, joihin olemme varautuneet monin eri tavoin, kertoo Voin operatiivisesta toiminnasta Suomessa vastaava Reetta Alastalo yhtiön tiedotteessa.

Erityisen rankoissa sääolosuhteissa Voilla on valmius poistaa lautat nopeasti käytöstä etäohjauksen avulla, ja tarvittaessa myös kerätä ne pois.

– Uusi lautamallimme soveltuu entistäkin paremmin talviliikenteeseen isompien pyöriensä ja kehittyneempien jarrujensa ansiosta, Alastalo toteaa.

Talvikuukausina lautojen kunnon testausta lisätään entisestään. Jos jokin sähköpotkulauta ei läpäise turvatestiä, viedään se korjattavaksi tai tarvittaessa korvataan uudella.

– Käyttäjien kannattaa talviaikaan sopeuttaa nopeuttaan vallitseviin olosuhteisiin ja käyttää tietenkin kypärää. Sovelluksestamme löytyy myös nykyisin aloittelijatila, joka rajaa nopeuden automaattisesti 15 kilometriin tunnissa, Alastalo sanoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut