Koronanyrkki tiukensi suosituksia sunnuntaina: Pirkanmaa lähellä leviämisvaihetta – Museoihin ja teattereihin korkeintaan 10, uimahallit kiinni... Katso koko lista jutusta

Kuvituskuva Eija Kosonen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Koronanyrkki tiukentaa Pirkanmaan suosituksia. Tavoitteena on edelleen ehkäistä leviämisvaihe.

Pirkanmaa on lähellä siirtymistä leviämisvaiheeseen, joten Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on linjannut uusia suosituksia kunnille, yhteisöille, yrityksille ja kansalaisille

Valtakunnallinen koronatilanne on heikentynyt ja Pirkanmaan tilanne mennyt viikon kuluessa huonompaan suuntaan. Pirkanmaallakin on olemassa realistinen uhka terveydenhuollon ylikuormittumisesta.

Tartuntamäärät ovat kasvaneet, yli 50-vuotiaiden osuus sairastuneista on kasvanut edellisviikosta 18% prosentista 29 prosenttiin.

Lauantaina 14 vuorokauden ilmaantuvuus nousi Pirkanmaalla 59:ään tapaukseen 100 000 asukasta kohden. Edeltäneen seitsemän vuorokauden aikana on todettu 199 uutta tartuntaa. Positiivisten näytteiden osuus testatuista seitsemän vuorokauden aikajaksolla on noussut kahteen prosenttiin.

Kiihtymisvaiheessa se on 1–2 prosenttia. Kuluvalla viikolla oli lauantaihin mennessä todettu 152 tartuntaa, ja näistä 93:n eli 61 prosentin tartuntalähde oli tiedossa.

Uusia suosituksia

Julkisissa sisätiloissa sekä museoissa ja teattereissa yleisömäärä suositellaan rajattavaksi 2.–21.12. korkeintaan kymmeneen henkilöön. Kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Aluehallintovirastolle ehdotetaan yli 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämistä. Tarvittaessa myös yksittäinen kunta voi tehdä näitä koskevan velvoittavan päätöksen oman kuntansa osalta.

Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettaviksi 2.–21.12. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti

Uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.

Nuorisotilat suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.

Kirjastojen suositellaan 2.-21.12. tarjoavan rajattua palvelua vain lainaustoimintaa varten.

Huvi- ja leikkipuistot suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.

Yksityistilaisuuksissa jatketaan 10 henkilön henkilösuositusta 21.12 asti

Kauppakeskuksissa suositellaan suljettaviksi oleskelutilat 21.12. asti

Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi suositellaan päätettäväksi tai siirrettäväksi etäopetukseksi 2.-21.12.

Tarpeetonta matkustamista suositellaan vältettäväksi erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin (tällä hetkellä esim. Uusimaa)

Toisen asteen opetus jatkuu Pirkanmaalla lähiopetuksena. Siellä sekä oppilaat että henkilökunta noudattavat aiemman suosituksen mukaisesti kaikkia tartuntojen torjumiseksi annettuja ohjeita ja käyttävät kasvomaskeja.

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskevat rajoitukset pysyvät voimassa. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille edelleen ensisijaisesti lähipalveluina.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut