Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutuuskirja: Kun Raipe Helminen pelasi viimeistä kauttaan, Ilves vahvistui liigatappelijalla – "Sakke, enkö saa mennä tappelemaan?"

Lauantaina julkistettu kirja Tuntematon huoltaja – Ja muita Ilves-tarinoita 1970–2020 kertoo kattavasti jääkiekkotarinoita Ilvekseen liittyen vuosikymmenien varrelta. Kirjan on kirjoittanut Olli Mustonen. Kirjan on kustantanut Ilves-Hockey.

Tarinoita riittää, ja yksi niitä liittyy Raimo Helmisen pitkän uran päätöskauteen 2007–2008. Seurassa työskennelleet ihmiset ihmettelivät, että Helmistä juhlittiin useammalla vieraspaikkakunnallakin.

Joukkuetta vahvistettiin monella eri sektorilla ja pelaaminen kulki paikoin erinomaisesti. Yksi vahvistus oli Ässissä pelannut kovanaama, puolustaja Matt Nickerson. Nickersonin otteet Ilveksessäkin olivat kovasta päästä, ja tappeluiltakaan ei vältytty.

Kuten Porissakin, myös Tampereella miestä arvostettiin joukkueen miehenä vaikka mediakohu oli nytkin melkoista.

– Nickersonista jäi todella positiivinen kuva. Hän oli joukkueen mies ja keskittyi pelaamiseen, Pasi Määttänen kehuu kirjassa.

– Jos Matt olisi ollut viisitoista kiloa kevyempi eli noin satakiloinen, hän olisi ollut aivan huippumies. Luistelu oli nytkin isoksi mieheksi hyvää, Määttänen muistelee.

Nickerson oli myös maineensa vanki siltäkin osin, että kovanaaman maine velvoittikin.

– Sakke, enkö saa mennä tappelemaan? hän aneli päävalmentaja Sakari Pietilältä ottelussa Jokereita vastaan.

– Et tälläkään kertaa, vastasi Pietilä.

Nickerson puolusti myös päävalmentajaansa, kuten kirja kertoo.

– Oulussa Nickerson otti vaihtopenkiltä pari juomapulloa ja kasteli kaksi kärppäkannattajaa, jotka olivat huudelleet Pietilälle koko ottelun hävyttömyyksiä. Illalla kaupungilla Sakke kohtasi kastuneet huutelijat. “Nickersonille terveisiä!” he sanoivat, kirjassa kerrotaan.

Tamperelainen käsittelee Tuntematon huoltaja -kirjaa keskiviikon lehdessään.