Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tehdään varmasti ennätysmyynti" – Kokenut kauppias povaa: Verkkokaupassa keräillään satasten ruokakasseja

Näkökulma: Kokenut kauppias uskoo, että koronavuoden kotijouluihin satsataan ennen näkemättömällä tavalla.

Joulusta odotetaan verkkokaupan isoa läpimurtoa myös ruokakaupoissa.

Poikkeusvuonna nopeasti myyntiään kasvattaneen ruuan verkkokaupan osuuden uskotaan kasvavan myös suurten juhlapyhien alla, jotka ovat perinteisesti olleet ruokakaupan suurimpia sesonkeja.

Kauppias Marko Vainikaisen mukaan Turtolan K-Citymarketissa valmistaudutaan ennätysmyyntiin ja suurten, satojen eurojen joulun ruokakassien keräilyyn.

– Jouluna tehdään varmasti verkkokaupan ennätysmyynti. Suuntaus oli jo nähtävissä jo pyhäinpäivänä. Verkkokaupan keskiostokset ovat muutenkin kasvaneet jo yli 100 euroon.

Vainikaisen mukaan monet tekijät viittaavat nyt siihen, että joulusta on tulossa ruokakaupalle todella hyvä. Tavallista useampi viettää joulun kotona, kun ulkomaille ei voi matkustaa, eikä maakuntaankaan välttämättä lähdetä.

– Joulua vietetään kotona. Suurin osa haluaa viettää perinteisen joulun juhlapöytineen.

Joulun merkitys voi olla tässä ajassa jopa normaalia suurempi.

Kauppias uskoo, että monelle vaikea koronavuosi ei vie juhlimisen haluja, vaan saattaa rankkojen kuukausien jälkeen jopa lisätä niitä.

– Joulun merkitys voi olla tässä ajassa jopa normaalia suurempi. Joulun on sellainen juhla, johon halutaan panostaa ja tänä vuonna on erityinen syy juhlaan.

Poikkeuksellisesta ajasta huolimatta joulun ostoslistoilla tuskin mitään erityisen poikkeuksellista nähdään. Vainikaisen mukaan perinteisyys näkyy myös kauppalistoilla. Viime vuosien ilmiöitä ovat olleet jouluruokien vegaanivaihtoehdot ja lähiruuan suosiminen myös joulupöydässä.

– Kinkuissa suuntaus on pakastekinkuista tuoresuolattuihin kinkkuihin. Niistä löytyy myös hyviä paikallisia vaihtoehtoja. Kalkkunan osuus kasvaa tasaisesti ja kalat lisäävät suosiotaan joulupöydässä.

Verkkokaupan osuuden kasvun lisäksi joulun ruuhkia ruokakaupoissa saattaa vähentää myös se, että keskelle viikkoa sattuvan joulun takia suurten ruokaostosten aika alkaa jo edellisenä viikonloppuna.

– Turvallinen kauppa-asiointi pyritään turvaamaan kaikin tavoin. Toivomme, että sairaana ei tulla ostoksille, turvavälit muistetaan ja omasta suojauksesta huolehditaan. Tämä on nyt kaikkien yhteinen asia.