Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Itsenäisyyspäivä sai pelottavan käänteen, kun päihtynyt kuljettaja törmäsi perheen auton perään Rantatunnelissa ja pakeni teon jälkeen – syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta useasta rikoksesta

Aluesyyttäjä Minna Virtanen vaatii pirkanmaalaismiehelle lyhyttä ehdotonta vankeusrangaistusta tapahtumasarjasta, joka ajoittuu joulukuun alkuun vuonna 2019. Tilanteen vakavin rikosnimike on liikenneturvallisuuden vaarantaminen: mies ajoi päihtyneenä Tampereen Rantatunnelissa yhtäkkiä toiselle ajokaistalle ja törmäsi samalla toisen henkilöauton perään. Miehellä oli tapahtumahetkellä kyydissään kolme matkustajaa.

Törmäys oli voimakas: toisessa henkilöautossa matkustaneen perheen jäsenet saivat törmäyksen seurauksena lieviä vammoja. Kuljettajalle aiheutui kipua ja aristusta yläselkään, ja perheen toiselle lapselle kipua takaraivoon. Perheen henkilöauto vaurioitui takaosastaan pahoin. Törmäyksestä on valvontakameratallenne.

Mies ajoi autoa tapahtumahetkellä kolmen huumausaineen, muun muassa amfetamiinin, vaikutuksen alaisena. Mies pyrki myös heti törmäyksen jälkeen pakenemaan paikalta. Miehen kuljettama auto tavoitettiin samana päivänä toisaalta.

Tämän lisäksi miehelle kirjattiin syyte ampuma-aserikoksesta. Miehen autosta takavarikoitiin kaasusumutin.