Lukijat äänestivät: Korven Rane on Tamperelaisen Ykkösketjun päävalmentaja –”Tämä joukkue pysyisi hanskassa”

Jääkiekko: Tässä jutussa monen mestaruuden mies analysoi, millaisia pelaajia lukijamme mukaan valitsivat kaikkien aikojen tamperelaiseen liigajoukkueeseen.

444 valmennettua liigaottelua, MM-pronssi ja olympiapronssi – naisten maajoukkueen valmentaja. MM-mitali jäi keväällä 1986 kahdesta epäonnisesta vaihdosta kiinni.

Nyt Rauno ”Rane” Korven, 69, meriittilistaan mahtuu myös Tamperelaisen Ykkösketjun päävalmentajan titteli. Tamperelaisen lukijat äänestivät miehen ykköseksi 26 prosentin ääniosuudella. Toiseksi sijoittui Jouko Myrrä (10 prosenttia äänistä) ja kolmanneksi Jukka Jalonen (10 prosenttia).

– Olen asiasta kiitollinen ja nöyrä. Jouko on dynaaminen yhteistyövalmentaja, ja Jukka kahteen kertaan maailmanmestari. Kyllä tämä joukkue pysyisi hanskassa, Korpi myhäilee.

Pelaajat ovat sijoitettu ketjuihin heidän saamiensa äänien mukaisessa järjestyksessä.

Tamperelaisen Ykkösketjuun sai äänestää pelaajia liiga-aikakaudelta eli kauden 1975–76 jälkeiseltä ajalta.

Superviisikko. Se on ”Ranen” antama nimi joukkueen ykköskentälle. Hyökkääjäkolmikko on todellakin raskasta manselaista sarjaa: Aleksander Barkov Junior, Raimo Helminen ja Janne Ojanen.

– En ihmettele valintoja lainkaan. Tässä kentässä on se erikoisuus, että hyökkäystaiturit kynäilevät ja puolustajat ( Timo Jutila ja Jyrki Lumme) tekevät maalit.

– Tunnustaudun osasyylliseksi siihen, että Barkovit tulivat aikanaan Tampereelle. Minulla oli haju, että Italian alppisarjassa oli kaksi kovaa venäläistä. Heistä toinen lähti nopeasti Tampereelta. Isä-Barkov onneksi jäi, ”Rane” kertoo.

Ihanneviisikko. Kakkoskentässä on historian havinaa: Lasse Oksanen, Risto Jalo ja Patrik Laine.

– Ripa on parhaita vanhan liiton keskushyökkääjiä. Se tarkoittaa sitä, että peliä rakennetaan itse, ei lyömällä kiekkoa päätyyn. Laitureina on kaksi rightin pelaajaa, joilla on molemmilla kuti hallussa.

– Puolustuksessa Nummisen Teppo hoitaa puolustusvelvollisuudet ja tarjoaa Marjamäen Pekalle mahdollisuuden nousta mukaan hyökkäyksiin.

Dominointiviisikko. Kolmoskenttää ”Rane” luonnehtii yhdeksi maailman parhaista ylivoimaviisikoista.

Eemeli Suomen valinta ei yllätä lainkaan. Fyysinen valmius ja itseluottamus ovat poikkeuksellisella tasolla. Kristian Kuuselan osaaminen siihen ja toisessa laidassa Ville Niemisen kamppailuvoima – mies on yhä vahva kuin härkä.

– Kokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden peluuttaa 2-1-2:sta, eli koko kentän miesvartiointia. Allan Measuresin kiekollinen taito puolustajana on poikkeuksellista ja siihen päälle Risto Siltasen laukaus, jota maalivahdit väistivätkin aikoinaan kun ”Richard” aloitti Mäntässä pelihommat, Rane hersyttelee.

Voittajaviisikko. Siihen kuuluvat Theo Fleury, Steve Kariya ja Timo Susi.

– Fleurystä kertoo paljon, että hän pelasi kymmenen matsia Tapparassa ja ihmiset muistavat hänet yhä. Kariyan kausi Ilveksessä oli samaten ikimuistoinen. Tähän päälle Timo Susi, joka on paras kahden suunnan hyökkääjä jota olen valmentanut.

– Puolustuksessa Pekka Saravo ja Martti Järventie täydentävät hyvin toisiaan. Kolmantenatoista hyökkääjänä Vesa Viitakoski – aina sata lasissa, aina hyvällä tuulella ja valmis pelaamaan ihan missä tahansa roolissa.

Maalivahtien kaartikaan ei tarjoa ”Ranelle” suurempia yllätyksiä: Jukka Tammi ykkönen, Lukas Dostal kakkonen ja Tuukka Rask kolmonen.

– Jukka saattoi ennen matsia sanoa joukkueelle että hän ei tänään katko, vaan laittaa kiekon samantien takaisin peliin, otatte reboundit tarkasti. Se kertoo kaiken siitä, millainen itseluottamus hänellä oli maalivahtina. Jukan henkilökohtainen osaaminen ratkaisi joukkueelle 5-6 voittoa kaudessa. Anaheimin organisaatioon palaavassa Dostalissa on samaa kuin Jukassa: Tamperelaisen lukijat ovat sen osanneet hyvin vaistota.

– Tuukka on vuodesta toiseen yksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Taso ei juuri heilahtele.

Vaikeat valinnat – "Hienointa olisi, jos Tamperelaisen ykköskenttää pitäisi nuorten tamperelaiskiekkoilijoiden näyttöjen takia päivittää mahdollisimman pian"

Tamperelainen Ykkösketju

Ykkösketju: Aleksander Barkov Junior – Raimo Helminen – Janne Ojanen, Timo Jutila – Jyrki Lumme

Kakkosketju: Lasse Oksanen – Risto Jalo – Patrik Laine, Teppo Numminen – Pekka Marjamäki

Kolmosketju: Eemeli Suomi – Kristian Kuusela – Ville Nieminen, Allan Measures – Risto Siltanen

Nelosketju: Theoren Fleury – Steve Kariya – Timo Susi, Pekka Saravo – Martti Järventie

13. hyökkääjä: Vesa Viitakoski

Maalivahdit: Jukka Tammi, Lukas Dostal, Tuukka Rask

Valmennus: Rauno Korpi, Jouko Myrrä, Jukka Jalonen

Äänestyksessä annettiin 4 137 ääntä. Äänestys toteutettiin 21.10.–11.11.

Äänestyksen toteutti Tietoykkönen/Keskisuomalainen Oyj.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut