Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Teatteri jouluilee striiminä – rakastettu Saiturin joulu esitetään kolme kertaa ennen jouluaattoa

Tampereen Teatteri aloittaa esitysten live-striimaukset. Ensimmäiset suorat lähetykset nähdään joulun kestosuosikista, Saiturin joulusta. Tampereen Teatterin ohjelmistossa jo vuodesta 2012 täysille katsomoille esitetty joulunäytelmä live-striimataan joulukuussa kolme kertaa.

Saiturin joulu lähetetään suorana joulukuussa 2020 kolme kertaa: perjantaina 18. joulukuuta kello 18.15, maanantaina 21. joulukuuta kello 14.45 ja tiistaina 22. joulukuuta kello 18.15.

Esitys on katsottavissa vain suorana lähetyksenä, siitä ei muodostu tallennetta.

Lähetyksissä pääsee kurkistamaan myös, mitä teatterin kulisseissa tapahtuu ennen esitystä, esityksen aikana ja esityksen jälkeen. Lähetys alkaakin 15 minuutin etkoilla.

Ennakkoon kuvattujen etko-, jatko- ja väliaikaohjelman juontajina ovat näyttelijät Jukka Leisti ja Elisa Piispanen.

– Teatterin pitää kaiken aikaa kokeilla uutta ja etsiä uusia yleisöjä, painottaa teatterinjohtaja Mikko Kanninen.

– Jos pandemiatilanne huononee nopeasti, meidän tulee silti mahdollistaa esittäminen ja yleisön palveleminen. Striimausten myötä loppuunmyydyn Saiturin joulun voi nähdä nyt kuka vaan, mutta erityisen iloinen olen siitä, että teatterin pariin pääsevät nyt myös riskiryhmäläiset ja erityistä tukea osallistumiseensa tarvitsevat.

Lähetyksiin voi osallistua mistä päin maailmaa tahansa – striimin seuranta vaatii ainoastaan toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen tai älylaitteen.

– Striimaus helpottaa monen kaukana asuvan teatterikäyntiä. Esityksiimme voi osallistua yhtä hyvin New Yorkista kuin Aurinkorannikoltakin, Kanninen sanoo.

Alkavat striimaukset ovat osa syksyllä käynnistynyttä projektia Teatteri poikkeustilassa – Tampereen Teatteri Oy:n uudet palvelut.

Striimauksia pilotoidaan myös useassa sosiaali- ja terveydenhuollon yksikössä. Projektille on myönnetty Business Finlandin kehittämisrahoitusta.