Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Reagoi kaasuun turhan voimakkaasti..." – IS: Pirkanmaalaismies kaasutteli poliisia karkuun yli kahtasataa: lopulta virkavalta otti apuun etälamauttimen

Turun hovioikeus on pitänyt voimassa pirkanmaalaismiehen neljän kuukauden mittaisen ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Tapaus ajoittuu huhtikuuhun 2020. Tuolloin mies oli liikkeellä kahden alaikäisen pojan kanssa – toinen oma poika ja toinen pojan kaveri. Myös pojan isä oli kyydissä mukana.

Tapahtumat kärjistyivät, kun mies kyllästyi autojonossa odotteluun. Hän lähti omien sanojensa ohittamaan, mutta huomasi myös että toinen auto ohitti hänen perässään.

– Olin jo ajoittanut ohituksen, joten runttasin kaasun pohjaan, mies kertoi Ilta-Sanomien mukaan esitutkinnassa.

Ohitettu auto oli siviilipoliisiauto.

– Allani oli turhan raju, yli 600-hevosvoimainen auto, ja se reagoi kaasuun turhan voimakkaasti.

Siviilipoliisiauto mittasi ensin 1,7 kilometrin matkalla keskinopeudeksi 172 km/h. Seuraava mittaus koski 1,6 kilometrin matkaa – keskinopeus 216 km/h.

– Keskinopeudet voidaan mitata joko ajon aikana tai, jos meno on hurjaa, jälkikäteen videolta. Tässä tapauksessa mittaukset on tehty videolta, poliisi kertoi oikeudessa.

Lopulta mies pysähtyi tien pientareelle. Poliisi arvioi tilanteen sen verran vaaralliseksi, että käskytti miehen ulos Mersustaan etälamauttimella uhkaamalla.

Mies yritti valittaa tuomiostaan hovioikeuteen. Hovioikeus ei ottanut asiaa kuitenkaan käsittelyyn.