Yksityistilaisuuksien suositusten sekoittaminen ravintolassa käyntiin harmittaa yrittäjiä – "Osa uskoo, osa ei"

Yritysten pikkujoulukauden kuihtuminen on ajanut monet ravintolat vaikeuksiin.

Näin on käynyt esimerkiksi normaalisti joulun alla käytännössä täynnä olevassa Panimoravintola Plevnassa.

Suuremmat kokoontumiset on peruttu lähes kokonaan. Toimitusjohtaja Sam Viitaniemen mukaan tilannetta hankaloittavat myös koronarajoitusten väärin ymmärtämiset.

Plevnaan on tullut viime päivinä paljon peruutuspuheluita, joissa pienemmät, mutta yli kymmenen hengen porukat haluavat perua tulonsa säännösten takia.

– Asiakkaat olettavat, että 10 hengen kokoontumisrajoitus koskee myös porukalla ravintolassa syömistä. Olemme yrittäneet kertoa, miten suositukset oikeasti menevät. Osa uskoo, osa ei.

Pirkanmaalla suositellaan, että nyt harkitaan yksityistilaisuuksien (kuten häiden, syntymäpäivien, hautajaisten, valmistujaisten tai illanistujaisten) järjestäminen tarkoin. Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Suostitukset ovat voimassa 15. joulukuuta saakka.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa.Määräys on voimassa ajalla 1.12.–31.12.2020.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut