Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Tamperelainen Ykkösketju -äänestyksen kakkosketju! – sen laitahyökkääjiä yhdistää kova lyöntilaukaus ja erottaa 55 vuoden ikäero

Tamperelainen Ykkösketju -joukkue on selvillä.

Tässä on Tamperelainen Ykkösketju -äänestyksen nelosketju! – Paikka kaikkien aikojen tamperelaisen liigajoukkueen nelosketjussa ansaittiin vain kymmenellä ottelulla

Tässä on Tamperelainen Ykkösketju -äänestyksen kolmosketju! – Joukkueen kolmosmaalivahti on yksi NHL:n arvostetuimmista veräjänvartijoista

Yli 4000 äänesti: Tamperelainen ykkösketju -äänestyksen tulos julki – Nyt selviää todellinen tamperelainen superjoukkue!

Äänestys oli suosittu ja siinä annettiin ääniä yhteensä 4 137 kappaletta.

Kilpailussa haettiin tamperelaisen liigahistorian eli vuoden 1975 jälkeisen ajan ykkösketjua. Äänestäjä pääsi äänestämään kolmea hyökkääjää, kahta puolustajaa, maalivahtia ja valmentajaa.

Joukkueen kakkosketju on tässä:

Hyökkääjät: Lasse Oksanen – Risto Jalo – Patrik Laine

Puolustajat: Pekka Marjamäki – Teppo Numminen

Maalivahti: Lukas Dostal

Laitahyökkääjä Lasse Oksanen teki pitkän pelaajauran Ilveksen paidassa. Mies oli kahteen otteeseen NHL:n tulokasleirilläkin 1970-luvulla, mutta tuon ajan taalaliigassa oman mantereen pelaajat olivat kunniassa. Mies pelasi lopulta liigatasolla 19 kautta ja niistä jokaisen Ilveksen paidassa. Oksanen testasi omaa osaamistaan kahteen otteeseen myös Italian pääsarjassa.

Ura loppui 39-vuotiaana keväällä 1982.

Oksanen kertoi tuosta taustasta Tamperelaisessa lokakuussa.

– Niin kentällä kuin huoltoasemalla kuin toisaalta kaupassakin kaikki on mennyt juuri siten kuin on ajatellutkin. Silloin ei kannata ryhtyä katkeraksi, Oksanen on kuvaillut.

Ikäeroa toiseen ketjun laituriin, mieheen nimeltä Patrik Laine on 55 vuotta.

Miksi Lasse Oksanen ei pelannut ainuttakaan NHL-ottelua? – "Eurooppalaisista ei pahemmin perustettu..."

Keskushyökkääjä Risto Jalo ei hänkään juuri esittelyjä kaipaa. Kevään 1985 Suomen-mestaruuden takuumies ja lukuisien syöttöjen antaja. 17 kautta liigatasolla, 237 maalia ja 409 maaliin johtanutta syöttöä. Ura päättyi keväällä 1998 HPK:n riveissä. Uralle mahtuu myös kolme NHL-ottelua, joissa syntyi Edmonton Oilersissa kolme syöttöpistettä.

Pelaajauran jälkeen alkoi menestyksekäs siviiliura, joka jatkuu nyt Ilveksen toimitusjohtajana.

Kiekko-Ilves ylsi tynkäkaudellakin ennätysliikevaihtoon ja tukevaan plussaan – Taustalla muun muassa katsojamäärän kasvu ja onnistumiset sponsorimarkkinoilla

Laitahyökkääjä Patrik Laine ei hänkään erityisiä esittelyjä kaipaa. Temperamenttinen nuoriso-osaston tähti siirsi omat vahvuutensa käytännössä suoraan aikuisten tasolle. Pelannut Winnipeg Jetsissä ja tehnyt myös taalaliigassa kovaa jälkeä parhaalla vahvuudellaan – kovalla ja tarkalla lyöntilaukauksella.

Laineen Tampere-taival päättyi Tapparan Suomen-mestaruuteen keväällä 2016. Sen jälkeen NHL:ssä on pelattu 305 ottelua, joissa on syntynyt 138 maalia ja 109 syöttöpistettä.

Nähdäänkö Barkov ja Laine Tapparan liigajoukkueessa? – IL: "Saattaa olla ainutkertainen mahdollisuus"

Puolustajista toinen on jo tuonpuoleisten jääkenttien taituri: Pekka Marjamäestä aika jätti 2012, mutta mies muistetaan vielä pitkään. Pelasi 17 kautta Suomessa pääsarjatasolla, ja seura oli tuolloin aina Tappara.

Tapparan miehiä on myös kakkoskentän toinen pakki: Teppo Numminen, Tappara-kasvatti ja pitkän uran NHL:ssä tehnyt vähäeleinen kiekkomies. Uraan mahtuu peräti 20 kautta NHL:ssä – siellä mies edusti Winnipeg Jetsiä, Phoenix Coyotesia ja Buffalo Sabresiä. Pitkään uraan mahtuu lisäksi kolme Suomen-mestaruutta Tapparassa, kaksi olympiahopeaa, yksi olympiapronssi, World Cupin hopeamitali sekä kolme NHL:n tähdistöottelua.

Uutuuskirja: Kalevi Numminen jätti mökkikauden väliin, kun Teppo syntyi kesällä 1968 – "Poika tuli"

Kakkoskentän maalivahdiksi nousi lopulta Lukas Dostal – mies, joka palaa nyt takaisin Anaheim Ducksin organisaatioon valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen. Vasta 20-vuotias Dostal ehti edustaa Ilvestä useamman kauden aikana, ja nousi seuran fanien keskuudessa nopeasti keskimääräistä suositummaksi ulkomaalaispelaajaksi. Ilves-uran viimeiseksi peliksi on jäämässä Sportia vastaan 14. marraskuuta pelattu nollapeli.

Tamperelaisjoukkueiden jääkiekkokausi alkaa, näin asetelmaa kuvailee Ilves-maalivahti Lukas Dostal – "Menemme päivä kerrallaan ja yritämme tehdä parhaamme"

Äänestyksen ykkösketju julkistetaan perjantaina kello 18 alkaen.

Viikonvaihteen painetussa Tamperelaisessa eniten ääniä saanut valmentaja arvioi ykkösketjun ja koko joukkueen ja pohtii samalla, miten hän eri aikakausien tähtiä peluuttaisi.