Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Olen ollut Jäähovissa varmasti satoja kertoja..." – Se oli vuosi 2002, kun Korven Rane päätti että kaljoittelu saa loppua

Leivon leipomon pöydässä tamperelaisesta jääkiekosta ja maailman menosta muutenkin vaihtaa ajatuksia innokas kiekkomies – pitkän linjan valmentaja Rauno Korpi, 69 vuotta.

Terveys vaikuttaa olevan kunnossa ja lisää odotusta tuleviin kuukausiin tuo Petra-tyttären raskaus. Isovanhemmuus on "Ranelle" toki jo tuttua – perheen aikuisella pojalla on jo jälkikasvua.

Keskeinen käänne elämässä tapahtui vuonna 2002, kun Rane päätti että alkoholinkäyttö saa jäädä.

– Muistan ihan hyvin sen hetkenkin... olin kotona ja siinä oli vähän röpöttelyä taustalla. Sitten tuli hyvin voimakas ajatus siitä, että nyt tämä on ollut tähän elämään riittävästi, Korpi muistelee.

– En koskenut viinaan. Kaljoittelin kyllä paikoitellen todella ahkerasti, hän lisää.

Mestarivalmentaja oli vauhdikkaampina vuosinaan tuttu näky Hakametsän jäähallin läheisen, legendaarisen Jäähovin pöydästä. Tapparan kotimatsien jälkeen yksi pyhättö vaihtui kotimatkan varrella toiseen: pelikentän materiaali muuttui jäästä lasiin. Voiton tullen juhlittiin voittoa, tappion tullen huuhdeltiin pettymystä.

– Näin siinä monesti kävi. Olen ollut Jäähovissa elämässäni varmasti satoja kertoja, Korpi sanoo.

Perheenjäsenet eivät välttämättä heti uskoneet täysillä muutokseen, mutta usko syntyi ja vahvistui ajan kanssa.

– Tytöt (Petra ja Kiira) oppivat luottamaan vähitellen että isä on tosiaan jatkossa ihan selvin päin.