"Olen ollut Jäähovissa varmasti satoja kertoja..." – Se oli vuosi 2002, kun Korven Rane päätti että kaljoittelu saa loppua

Leivon leipomon pöydässä tamperelaisesta jääkiekosta ja maailman menosta muutenkin vaihtaa ajatuksia innokas kiekkomies – pitkän linjan valmentaja Rauno Korpi, 69 vuotta.

Terveys vaikuttaa olevan kunnossa ja lisää odotusta tuleviin kuukausiin tuo Petra-tyttären raskaus. Isovanhemmuus on "Ranelle" toki jo tuttua – perheen aikuisella pojalla on jo jälkikasvua.

Keskeinen käänne elämässä tapahtui vuonna 2002, kun Rane päätti että alkoholinkäyttö saa jäädä.

– Muistan ihan hyvin sen hetkenkin... olin kotona ja siinä oli vähän röpöttelyä taustalla. Sitten tuli hyvin voimakas ajatus siitä, että nyt tämä on ollut tähän elämään riittävästi, Korpi muistelee.

– En koskenut viinaan. Kaljoittelin kyllä paikoitellen todella ahkerasti, hän lisää.

Mestarivalmentaja oli vauhdikkaampina vuosinaan tuttu näky Hakametsän jäähallin läheisen, legendaarisen Jäähovin pöydästä. Tapparan kotimatsien jälkeen yksi pyhättö vaihtui kotimatkan varrella toiseen: pelikentän materiaali muuttui jäästä lasiin. Voiton tullen juhlittiin voittoa, tappion tullen huuhdeltiin pettymystä.

– Näin siinä monesti kävi. Olen ollut Jäähovissa elämässäni varmasti satoja kertoja, Korpi sanoo.

Perheenjäsenet eivät välttämättä heti uskoneet täysillä muutokseen, mutta usko syntyi ja vahvistui ajan kanssa.

– Tytöt (Petra ja Kiira) oppivat luottamaan vähitellen että isä on tosiaan jatkossa ihan selvin päin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut