Katso kuvat! Tältä näyttävät Tampereen Ratikan työvaatteet – "Pääosassa ovat ratikan värit: punainen ja musta"

Tampereen Ratikan upouusia työvaatteita voi pian bongata kaupungilla, kun koeajoja tekemässä on VR:n henkilöstöä. Liikenteenohjaajien ja kuljettajien käyttöön tuleva työvaatemallisto sisältää sekä ulko- että sisävaatteet ja juhla-asun erityisiä tilaisuuksia varten.

Värimaailma mukailee ratikkaa: puna inen ja musta ovat pääosissa valkoisella tehostevärillä. Mallisto pohjautuu VR:n työvaatteisiin ja on toteutettu yhteistyössä tamperelaisen vaatevalmistaja Image Wear Oy:n kanssa.

Ratikan työvaatteissa korostuvat mukavuus, istuvuus, käytännöllisyys ja kestävyys. Ilmeeltään malliston tarkoituksena on olla nykyaikainen ja rento.

Mallisto pohjautuu VR:n junahenkilökunnan mallistoon, joka uudistui vuonna 2019. Uudistuksessa osallistettiin suunnitteluvaiheessa paljon henkilökuntaa muun muassa kyselyin, kartoituksin ja koekäytöin. Lisäksi mallistosta kerättiin myöhemmin käyttäjiltä palautetta, jonka pohjalta malliston yksityiskohtia muokattiin toimivammaksi. Käyttäjäkyselyn palautteet ja parannusehdotukset onkin huomioitu suoraan ratikan työvaatemallistossa.

– Meillä oli tuore kokemus työvaatteiden uudistamisesta, joten hyödynsimme sen opit suoraan ratikassa – tämä säästi myös aikaa. Ratikkatyössä on paljon yhtymäkohtia junassa työskentelyyn ja työympäristöt ovat samanlaisia, joten meillä oli jo pohjalla ymmärrystä muun muassa vaatteiden ominaisuuksiin ja toimivuuteen liittyen. Osa vaatekappaleista on täysin samoja kuin junissa, esimerkiksi mustat housut. Ja tietenkin Tampereen Ratikan työvaatteissa pääosassa ovat ratikan värit: punainen ja musta, kertoo VR:llä ratikasta vastaava projektipäällikkö Vesa Rauhala.

Mallisto on suunniteltu ja toteutettu yhdessä tamperelaisen työvaatetoimittaja Image Wear Oy:n kanssa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut