Juttua päivitetty: | Tampereella torstaina voimaan useita uusia rajoituksia – Katso täältä lista tärkeimmistä

Ohjeet koronalta suojautumiseksi ovat tällä viikolla kiristyneet merkittävästi Tampereella.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä antoi jo tiistaina tiukempia koronarajoituksia, koska koronatilanne Pirkanmaalla on viimeisten kahden viikon aikana heikentynyt merkittävästi.

Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on heikentynyt merkittävästi. Pirkanmaalla kahden viikon ilmaantuvuus on 36,3 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten osuus testatuista on 1,4 prosenttia. Tampereen yliopistollisessa sairaalassa sairaalahoidon tarve on viikon aikana kasvanut, ja käyttöön on otettu koronapotilaille omat teho- ja vuodeosastot.

Leviämisvaiheeseen siirtymisen ehkäisemiseksi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee yhä laajempaa maskien käyttöä torstaista alkaen. Kasvomaskeja suositellaan myös toisen asteen oppilaitoksiin sekä julkisille ja yksityisille työpaikoille kaikissa kohtaamisissa.

Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa. Maskisuositukseen on lisätty myös kaupat ja ostoskeskukset. Maskisuositus on voimassa toisella asteella 24. joulukuuta asti, muut suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11.-15.12. Tämä rajoitus ei koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa eikä myöskään sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien kahden metrin turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan. Rajoitus ei myöskään koske kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin. Uimahallien kävijämäärä puolitetaan ja hallit kohdentavat ikäihmisten käynnit tiettyihin kellonaikoihin.

Yksityistilaisuuksien, kuten perhejuhlien kohdalla kokoontumisissa suositus kiristyy Pirkanmaalla korkeintaan kerrallaan 10:een henkilöön 15. joulukuuta asti.

Jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti. Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Koulujen joulujuhlia suositellaan järjestettäväksi ulkona tai luokittain. THL suosittelee, että pikkujouluja vietetään korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä. Joulunajan muutkin tapahtumat kannattaa pitää ensisijaisesti ulkona turvavälit ja maskit huomioiden.

EDIT 27.11. kello 9.30: Tarkennettu ja lisätty yksityistilaisuuksien järjestämiseen liittyviä tietoja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut