Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamperelainen Jenni valittiin feministisen ammattijärjestön puheenjohtajaksi: ”Näytämme suuntaa ay-liikkeen uudistumiselle!”

Näkökulma: Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestön uusi tamperelaisvetäjä perää palkkatasa-arvoa.

Tamperelainen Jenni Karsio on sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian uusi puheenjohtaja.

Karsio siirtyy uuteen tehtävään Tampereen ensi- ja turvakoti ry:n ensi- ja turvakotipalveluiden johtajan tehtävästä.

Karsio, 36, on koulutukseltaan laillistettu sosiaalityöntekijä ja yhteiskuntatieteiden maisteri.

Monista muista ammattijärjestöistä poiketen jäsenmääräänsä kasvattaneen Talentian jäsenistä yli puolet on alle 40-vuotiaita.

Uuden puheenjohtajan mukaan pelkät lupaukset eivät riitä vaan Talentian tulee ansaita jäsenistönsä luottamus.

– Mahdollisuus aitoon osallistumiseen vahvistaa halua järjestäytyä Talentiaan tulevaisuudessakin. Tulevaisuuden Talentia on yhteisö, jossa teemme vaikuttamistyötä yhdessä ja rohkeasti. Näin Talentia näyttää suuntaa koko ammattiyhdistysliikkeen uudistumiselle, Jenni Karsio linjaa Talentian lähettämässä tiedotteessa.

Edustamme yhtä niistä korkeakoulutetuista naisvaltaisista aloista, joiden palkkakehitys laahaa muiden perässä.

Talentia ilmoittaa olevansa feministinen ammattijärjestö. Lähtökohdakseen se ilmoittaa, että kaikilla tulee olla samanlaiset mahdollisuudet ja oikeudet riippumatta esimerkiksi sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, vammaisuudesta tai uskonnosta.

– Tasa-arvo on keskeinen missiomme myös siksi, että edustamme yhtä niistä korkeakoulutetuista naisvaltaisista aloista, joiden palkkakehitys laahaa muiden perässä. Tämän on muututtava. Tehtävämme on rakentaa edellytyksiä tasavertaisille työmarkkinoille. Alipalkattujen naisvaltaisten alojen palkat tulee korottaa sille tasolle, mille ne kuuluvat. Me sosiaalialan korkeakoulutetut ansaitsemme työn, jossa voimme hyvin ja jota arvostetaan.

Jenni Karsio on toiminut Talentian luottamushenkilönä jo opiskeluajoistaan lähtien muun muassa Talentian liittovaltuuston puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä sekä Talentian Sosiaalialan opiskelijoiden ja Pirkanmaan Talentian hallituksen puheenjohtaja.

Akavalainen 26 000 jäsenen Talentia edustaa laillistettuja sosiaalihuollon ammattihenkilöitä, joita ovat yliopistotutkinnon suorittaneet sosiaalityöntekijät sekä ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet sosionomit, geronomit ja kuntoutuksen ohjaajat.