Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uusi koulu, päiväkoti, kirjasto... – Tampereen Peltolammille ja Lakalaivaan suunnitellaan uusia palveluja ja asuntoja

Tampereen Peltolammin ja Lakalaivan alueella käynnistyy kaksi täydennysrakentamiseen tähtäävää asemakaavahanketta, joiden myötä palvelut ja asumisen vaihtoehdot lisääntyvät ja monipuolistuvat. Toisessa hankkeessa on tulossa uusi koulu, asumista, hyvinvointikeskus sekä muita palveluja entiselle tuotantotontille ja sen ympäristöön. Käytöstä poistuvan koulun alueelle on tulossa asuntoja.

Alueelle on tarkoitus toteuttaa eteläisiä kaupunginosia palveleva hyvinvointikeskus, johon sisältyy koulu, päiväkoti, ikäihmisten päivätoimintaa, kirjasto, nuoriso- ja liikuntatilaa, neuvola ja hammashoitola.

Julkisten palveluiden lisäksi alueelle sijoittuu päivittäistavaran myymälätilaa ja pienliiketiloja kuten esimerkiksi apteekki, kahvila ja parturi.

Asuinkortteleihin tavoitellaan kohtuuhintaista asumista yksiöistä perheasuntoihin. Myös erityisryhmille tavoitellaan asumisvaihtoehtoja kaupungin asumisen palveluverkkoselvityksen mukaisesti.

Puistoalueille tavoitellaan ikäystävällisiä viherpalveluja, joihin sisältyy muun muassa pallokenttä, sekä tilaa vapaamuotoiseen oleskeluun, leikkiin ja muihin aktiviteetteihin.

Peltolammin ja Lakalaivan alueen on tarkoitus olla tulevaisuudessa eteläisiä kaupunginosia palveleva aluekeskus. Nyt kaavoitettava alue muodostaa uuden aluekeskuksen ydinalueen ainakin alkuvuosina. Myöhemmin täydennysrakentaminen etenee myös Automiehenkadun pohjoispuolelle.

Molempien asemakaavojen tavoitteista ja etenemisestä kertovat osallistumis- ja arviointisuunnitelmat sekä valmisteluaineistoa on nähtävillä 17. joulukuuta saakka ensi sijassa kaupungin verkkosivuilla.

Täydennysrakentaminen sovitetaan Peltolammin maakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön ja kaupunkimaisemaan, ja työn aikana tehdään runsaasti erilaisia muun muassa ympäristöön liittyviä selvityksiä ja arviointeja.

Suunnitelmien tausta-aineistona on aiemmin tehdyt yleissuunnitelmat. Alue on yleiskaavan mukaisen kaupungin kasvusuunta ja osa uutta aluekeskusta sekä maakuntakaavan kehittämisalue.