Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilveksen tähtimaalivahti palaa NHL:ään – "Hän on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen"

Ilveksessä säväyttänyt maalivahti Lukáš Dostál palaa Anaheim Ducksiin. Anaheim on käyttänyt maalivahdin lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut maalivahdin takaisin rapakon taakse valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen.

Viime kaudella maalivahdin voittoprosentti 73,17 oli Liigan paras, päästettyjen maalien keskiarvo 1,78 toiseksi paras ja torjuntaprosentti 92,76 kolmanneksi paras.

Kaikkiaan 27:llä voitollaan Dostál oli myös maalivahtien voittotilaston kärkinimi, ja keväällä hänet palkittiin Liiga-kauden 2019–2020 parhaana maalivahtina.

Viimeiseksi Dostálin Ilveksessä pelaamaksi otteluksi jää 14. marraskuuta pelattu ottelu Sportia vastaan. Siinä pelaaminen sujui jälleen kerran niin hyvin, ettei yksikään kiekko livahtanut maalivahdin selän taakse.

– Kiitämme kaikesta Ilveksen eteen tehdystä työstä. Hän on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen koko Ilves-perheeseen persoonallaan, ammattimaisuudellaan ja pelisuorituksillaan. Tämä on ollut kokonaisuudessaan aivan mahtava yhteistyön voitto, jossa molemmat osapuolet ovat saaneet valtavasti toisiltaan, kommentoi urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

– Mikäli Lukáš tarvitsee vielä Ilveksen apua matkallaan kohti NHL-pelejä, tulemme sen hänelle jatkossakin antamaan, mutta tässä vaiheessa haluamme toivottaa hänelle onnea seuraaviin haasteisiin Pohjois-Amerikkaan.