Ideaparkissa iso uudistus: investoi liikuntaan, urheiluun ja tapahtumiin – uimahalli-kypylä, jopa 2 000 paikan tapahtuma-areena, hiihtoputki, tennis- ja padel-kenttiä...

Lempäälän Ideapark investoi vahvasti liikuntaan, urheiluun ja tapahtumiin. Investointi on osa Ideaparkin tulevaisuuden tavoitetta olla Suomen suosituin perheiden lyhytlomakohde ja hybridikauppakeskus.

– Monipuoliset ostosmahdollisuudet ovat tärkeitä myös tulevaisuudessa, mutta kauppakeskusten menestykseen ne eivät yksin enää riitä. Ideapark haluaa olla aidosti hybridikauppakeskus, jossa arjen ostosten lisäksi voi monipuolisesti liikkua ja nauttia vapaa-ajasta, kertoo Lempäälän Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola tiedotteessa.

Kesän aikana täysin uudistuva 3.200 neliön tapahtuma-areena mahdollistaa monipuolisesti erilaisten urheilu- ja kulttuuritapahtumien sekä näyttelyiden ja messujen järjestämisen. Tapahtuma-areenalla on 1 200 istumapaikkaa ja katsomoratkaisuissa toteutetaan uusia ratkaisuja katsojien erilaisiin toiveisiin. Konsertteihin voidaan ottaa jopa 2 000 katsojaa.

Uuden ajan tapahtuma-areena mahdollistaa myös salibandyseuran Tampereen Classicin muuton syksyllä Ideaparkiin.

– Meidän selkeä lähtökohtamme on tarjota maailman paras salibandykokemus ja Suomen paras palloilukokemus niin elämyksellisesti kuin myös urheilullisesti, kertoo Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola tiedoteessa.

Salibandy on vahvasti esillä Ideaparkissa, sillä siellä sijaitsee maailman ainoa Salibandymuseo.

Palloilu, kamppailu-urheilu ja tanssi muodostavat liikuntapalveluiden rungon. Tapahtuma-areenan lisäksi Ideaparkin piha-alueelle valmistuu ensi kesäksi kaksi tenniskenttää sekä padel- ja beach volley -kenttiä.

Ideapark avaa alustavan suunnitelman mukaan vuonna 2023 maan alle rakennettavan Hiihtopuiston samassa aikataulussa uimahalli–kylpylän kanssa.

– Leudot talvet tekevät hiihtämisestä Etelä-Suomessa haastavaa. Suomessa on kuusi hiihtoputkea, mutta ensimmäisen kerran se tuodaan keskelle kauppakeskuksen ihmisvirtoja. Ladun pituus tulee olemaan 1,2 kilometriä ja se soveltuu niin hiihdon harrastajalle kuin myös kilpaurheiluun, kuvailee Vainiola

Uimahalli–kylpylä tullaan toteuttamaan yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa. Se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet vesiliikuntaan. Hiihtopuiston ja uimahalli–kylpylän edellyttämät maankaivuutyöt on jo toteutettu.

Lisää keskiviikon Tamperelaisessa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut