Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

TAKK palkittiin taas – Nopea reagointi ja rekrytoivat koulutukset toivat palkinnon Li Anderssonilta

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK noteerattiin jo toisen kerran opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä laatupalkintokilpailussa.

Palkinnon voittajat julkistettiin tänään Helsingissä, ja ne jakoi opetusministeri Li Andersson (vas.).

– Toivon, että palkittavat koulutuksen järjestäjät levittävät parhaita käytäntöjä edelleen ja ovat osaltaan vahvistamassa suomalaista osaamista, sanoo opetusministeri Andersson tiedotteen mukaan.

Nopea reagointi on TAKKin tärkein kilpailuetu, todetaan palkintoperusteissa.

Vuonna 2020 tämä on näkynyt ennätysmääränä rekrytoivia koulutuksia, joiden kautta 303 aikuisopiskelijaa on koulutettu suoraan yritysten ja yhteiskunnan tarpeisiin. Koulutuksia on tänä vuonna järjestetty tai suunniteltu jo 35. Vuonna 2019 vastaavia koulutuksia järjestettiin 24 ja vuotta aiemmin 18.

TAKK palkittiin ammatillisen koulutuksen laatupalkinnolla aiemmin vuonna 2016.

Eniten rekrytoivia koulutuksia on järjestetty sotealalla, jossa tänä vuonna muuttunut hoitajamitoitus ja koronavuosi ovat lisänneet työvoiman tarvetta merkittävästi. Myös esimerkiksi puhtauspalvelualalla, jossa työvoiman saatavuus on haasteellista, koulutuksia on järjestetty säännöllisesti. Teknisillä aloilla on koulutettu muun muassa raskaskalustoasentajia ja koneistajia. Rekrytoivissa koulutuksissa yritys sitoutuu työllistämään opiskelijan.

– Uusien koulutustuotteiden saaminen markkinoille ei saa kestää kuukausia vaan sen on onnistuttava viikoissa. Meillä ei aloiteta uusi koulutuksia syksyllä ja keväällä, vaan tarpeen mukaan, periaatteessa joka kuukauden alussa, luonnehtii TAKK:n rehtori Teppo Tapani tiedotteessa.

Aiemmin syksyllä TAKK palkittiin valtakunnallisessa oppisopimuskilpailussa. Palkinnon sai Tampereen Pienrakennus Oy, joka on työllistänyt ja kouluttanut työntekijöitä oppisopimuksella rakennusalan tutkintoihin yhteistyössä TAKKin kanssa.