Päätös: Tesoman keskustan liiketontti muuttuu pääosin asumiskäyttöön

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereella Tesoman keskustassa sijaitsevalle liiketontille on tulossa kerrostaloasuntoja ja liiketilaa. Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina asemakaavaehdotuksen asetettavaksi nähtäville. Nähtävillä olo alkaa tapaninpäivänä.

Tontti sijaitsee noin 7,5 kilometriä keskustasta länteen, Tesoman palvelukeskuksen pohjoispuolella aivan Tesoman ytimessä. Tesoman valtatien itäpuolella sijaitsee yhtenäiskoulu sekä päiväkoti. Tesoman Ahman tontilla sijaitsee vuonna 1986 valmistunut kaksikerroksinen liikekeskus, joka on tarkoitus purkaa.

Tampereen kaupungin strategia ohjaa yhdyskuntarakenteen tiivistämiseen täydennysrakentamisella. Alueella on valmiiksi hyvät palvelut. Julkinen bussiliikenne kulkee Tesoman valtatietä. Tesoman lähijunaseisake on rakenteilla noin 300 metrin etäisyydellä kaava-alueesta.

Purettavan liiketalon eteläpuolinen, nykyisin pysäköintikäytössä oleva liiketontti on mukana kaavassa tonttien rajojen tarkistamiseksi sekä kevyenliikenteen reitin muodostamiseksi tonttien rajalle yhdistämään Tesomankuja ja Tesoman valtatie.

Liiketontilla on Westerin laajentumismahdollisuus, mutta suunnitelmia tai aikataulua laajentamisesta ei ole. Uutta rakennusoikeutta tulee 7 320 kerrosalaneliömetriä. Asemakaava-alueelle on osoitettu rakennusoikeutta yhteensä 17670 kerrosneliömetriä, josta asuinkerrosalaa on 10 500 kerrosneliömetriä.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut