Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lielahden kartanopuiston kunnostussuunnitelmat hyväksyttiin

Lielahden kartanopuiston yleissuunnitelma sekä hoito- ja käyttösuunnitelma hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa tiistaina. Vanha kartanopuisto kunnostetaan alkuperäisen, 1800–1900 -lukujen vaihteesta peräisin olevan ilmeen mukaisesti. Töitä tehdään syksyn 2020 aikana ja seuraavien vuosien vuosisuunnitelmien mukaan.

Suunnitelman kesäkuussa nähtävillä olleesta luonnoksesta tuli kaksi käyttäjäpalautetta, joihin on vastattu. Kokonaisuuteen ei tullut niiden johdosta muutoksia.

Tampereen kaupunki hankki tehdasalueen omistukseensa 2014–2015 ja kehittää siitä uutta Hiedanrannan asuin- ja työpaikka-aluetta. Kartanon puistojen kunnostus vanhojen rakennusten kokonaisuudessa on osa kehittämistä.

Puiston ydinalue soveltuu rauhalliseen oleskeluun. Penkkejä sijoitetaan käytävien varrelle, käytävien solmukohtien pienille aukioille sekä kartanon edustan suihkulähteen äärelle. Lähellä rantaa sijaitsevalle näköalatasanteelle asennetaan piknikpöydät.

Kartanon terassi voi jatkossakin toimia ulkoterassina esimerkiksi kahvilayrittäjälle. Kartanopuiston historiaan voi tutustua puiston historiasta kertovien info- ja valokuvataulujen avulla. Kartanopuistossa voidaan edelleen järjestää tapahtumia, mihin on varattu alue länsipuolen nurmialueelta. Tapahtuma-alueelle tulee muun muassa yleisövessa.

Puiston eteläosaan Syötävän puiston viereen on tehty leikkipaikkavaraus. Syötävä puisto säilytetään edelleen kaupunkiviljelyalueena. Myös uimarannan ja uimalaiturin perustaminen on pidemmän aikavälin suunnitelmissa, mutta se edellyttää rannan puhdistamista nollakuidusta.

Nykyinen grillipaikka siirretään pois päärakennuksen edustalta. Uutta grillipaikkaa tutkitaan Hiedanrannan saunan läheisyyteen puiston ulkopuolelle.