Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus: Uudenmaan yökahviloille stoppi torstaina, muualla Suomessa toimintaa saa jatkaa

Uudenmaan niin sanotut yökahvilat loppuvat torstaina, päätti hallitus tänään. Asiaa koskeva valtioneuvoston asetus tulee voimaan torstaina puoliltaöin

Asetus rajoittaa Uudenmaan ravitsemisliikkeiden aukioloja niin, että ne voivat avautua aikaisintaan kello 5 ja olla avoinna kello 23 asti. Ongelmallisiksi koetut yökahvilat syntyivät, kun edellinen asetus mahdollisti ovien avaamisen vain tunnin kiinniolon jälkeen puoliltaöin.

Uusi rajoitus ei koske huoltoasemien yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Yökahviloiden sulkemisesta päätetään tänään, ei koske kaikkia – HS: Ministeri Kiuru kutsui Uudenmaan johtajat keskusteluun "mahdollisista lisätoimista"

HS: Hallitus aikoo sulkea Uudenmaan yökahvilat pian, tulossa kovia koronatoimia

Anniskelu päättyy kaikissa Uudenmaan ravitsemisliikkeissä edelleen kello 22.

Alkoholin tarjoiluun keskittyvissä ravintoloissa käytössä on aiempaan tapaan puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa saa täyttää kaksi kolmesta asiakaspaikasta.

HS: Monet baarit jatkavat aukioloaan nyt yökahviloina, joissa "ihmiset juovat limua ympäripäissään"

Koronarajoitusten epäreiluus turhauttaa kulttuuritoimijoita: "Ihmiset saavat edelleen kokoontua, kunhan siellä ei esitetä tai pelata mitään", tiivistää viulisti Jaakko Kuusisto

Muissa maakunnissa ravintoloiden rajoitukset pysyvät ennallaan.

Kiihtymisvaiheessa olevien Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan maakuntien ravitsemisliikkeissä tämä tarkoittaa, että alkoholia saa anniskella kello 7–22.

Baarit ja muut alkoholin anniskeluun keskittyneet ravintolat saavat näissä maakunnissa olla auki kello 24–23 ja käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muut ravintolat saavat olla auki kello 01–24 ja käytössä saa olla 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Muissa maakunnissa, joissa epidemia on perustasolla, ei edelleenkään rajoiteta asiakaspaikkoja ja alkoholin anniskelu on sallittua kello 7–24. Ravintola, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla auki klo 02–01. Muiden ravintoloiden aukioloaikoja ei rajoiteta.

Yökahviloita on kokeiltu Vantaallakin – "Moni tuli kello kahden aikoihin"

Rajoitukset ovat voimassa vain niin kauan kuin se on välttämätöntä, enintään joulukuun 15. päivään saakka.

Juttua muokattu 24.11.2020 kello 15.55: Lisätty osuus kohdasta "anniskelu päättyy" lähtien.

Jan Vapaavuori: "Kaikki keinot otetaan käyttöön" – Pk-seutu valmistelee palvelujensa sulkemista määräajaksi: kirjastot, liikuntatilat, uimahallit...

Helsingin "kaikista keinoista" puuttui vielä yksi – Näin uusia koronatoimia kommentoitiin tuoreeltaan, pääministerikin otti kantaa

Hus nosti valmiustasonsa korkeimpaan mahdolliseen – Teho-osastolla koronan takia 5 potilasta