Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Tamperelainen Ykkösketju -äänestyksen kolmosketju! – Joukkueen kolmosmaalivahti on yksi NHL:n arvostetuimmista veräjänvartijoista

Tamperelainen Ykkösketju -joukkue on selvillä.

Äänestys oli suosittu ja siinä annettiin ääniä yhteensä 4 137 kappaletta.

Kilpailussa haettiin tamperelaisen liigahistorian eli vuoden 1975 jälkeisen ajan ykkösketjua. Äänestäjä pääsi äänestämään kolmea hyökkääjää, kahta puolustajaa, maalivahtia ja valmentajaa.

Joukkueen kolmosketju on tässä:

Hyökkääjät: Kristian Kuusela – Eemeli Suomi – Ville Nieminen

Puolustajat: Risto Siltanen – Allan Measures

Maalivahti: Tuukka Rask

Tässä on Tamperelainen Ykkösketju -äänestyksen nelosketju! – Paikka kaikkien aikojen tamperelaisen liigajoukkueen nelosketjussa ansaittiin vain kymmenellä ottelulla

Hyökkääjä Kristian Kuusela on tehnyt todella pitkän uran jääkiekkoilijana. Seinäjoelta aikoinaan alkanut matka koukkasi jo juniori-ikäisenä Tapparan kautta. Liiga-Tapparaan vauhti ei nuorena aivan riittänyt, joten matka koukkasi Porin Ässiin jossa mies nousi tähtikategoriaan. Sen jälkeen ura jatkui Kärpissä ja Bluesissa, josta mies palasi Tampereelle kaudelle 2013-2014. Ura huipentui keväällä 2019 historialliseen maailmanmestaruuteen 36 vuoden iässä

24-vuotias Eemeli Suomi on edustanut koko ikänsä Ilvestä. Liigassa mies on pelannut jo 293 ottelua ja tehnyt niissä 184 pistettä. Suomi on joukkueensa kapteeni jo kolmannella kaudella. Maajoukkuematsit ovat tulleet tutuiksi – A-maaotteluita on plakkarissa 19 kappaletta.

Kiekkoromantikko Ville Niemisestä on ollut moneksi: Stanley Cup-voittaja, olympiamitalisti, kommentaattori, valmentaja... tässä äänestyksessä "Nemo" arvotettiin kolmoskentän laitahyökkääjäksi. Ja kukapa unohtaisi Niemisen sinnikkään taisteluilmeen pelikentiltä: suu auki ja hampaat tiukasti näkyvillä.

Puolustajista Risto Siltanen muistetaan monesta: Mäntän kasvatti oli ensimmäisiä NHL-uran luoneita suomalaispuolustajia. NHL:ssä mies pelasi 562 ottelua ja teki niissä 355 pistettä. Erityisesti Siltanen muistetaan lyöntilaukauksestaan, jonka tieltä legendan mukaan moni maalivahti vähän väistyikin.

Allan Measures oli NHL-varattu pelaaja, mutta hän ei koskaan ainuttakaan NHL-ottelua pelannut. Sen sijaan urkeni ura Suomessa: mies saapui Lukkoon kaudelle 1987–1988 ja jatkoi sieltä Ilveksen riveihin kaudelle 1993–1994. Measures muistetaan pelaajana tinkimättömänä taistelijana, joka ei antanut koskaan tuumaakaan periksi.

Ykkösketjun kolmosmaalivahdiksi on äänestetty Boston Bruinsin pitkäaikainen ykkösmaalivahti Tuukka Rask.

Rask muutti jo nuorena poikana jääkiekon takia Tampereelle, eikä ratkaisu ollut turha: ura urkeni Ilveksessä kirkkaalle tasolle ja seuraava etappi olikin jo NHL-seura Boston Bruinsin riveissä. Bostonissa Rask pelasi ensimmäiset ottelunsa kaudella 2007-2008 ja ura seurassa jatkuu edelleen: takana on 536 pelattua ottelua seuran riveissä.

Kakkos- ja ykkösketjut julkistetaan torstaina ja perjantaina kello 18 alkaen.

Viikonvaihteen painetussa Tamperelaisessa eniten ääniä saanut valmentaja arvioi ykkösketjun ja koko joukkueen ja pohtii samalla, miten hän eri aikakausien tähtiä peluuttaisi.