Haluatko antaa joululahjan sellaista kaipaavalle lapselle? – näin Joulupuu-keräys toimii poikkeusaikana

Joulupuu-keräyksen kautta pystyy antamaan lahjan lapselle, joka muuten jäisi ilman joulupukin tuomisia. Arkisto / Päivi Tuovinen
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Koronavirustilanteesta huolimatta Joulupuu-keräykset järjestetään tänäkin vuonna, poikkeusajan vuoksi erityistä varovaisuutta noudattaen. Järjestäjät noudattavat tiukasti alueellisia suosituksia ja vetoavat myös keräyksen osallistujiin huolehtimaan käsihygieniasta, turvaväleistä ja välttämään hiemankaan kipeänä paikalle tulemista. Alueellisista suosituksista riippuen kannustetaan myös kasvomaskin käyttöön.

– Koronatilanne on haastanut Joulupuu-keräyksen järjestämistä aivan uudella tavalla. Olemme kuitenkin sopineet tarkkaa harkintaa käyttäen niistä toimenpiteistä, joilla varmistamme keräyksen järjestämisen turvallisuuden niin vapaaehtoisille, lahjojen antajille kuin lahjojen saajillekin, kertoo Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämän Helsingin Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Henri Haapsamo tiedotteessa.

Pääkaupunkiseudulla Joulupuu-keräys järjestetään Keskuspuiston Nuorkauppakamarin toimesta jo 18. kerran. Keräys järjestetään kauppakeskus Forumissa 10.–13. joulukuuta, tuolloin yksityishenkilöt voivat tuoda lahjansa keräyspisteelle koronaturvallisuuden huomioiden. Keräyspisteellä olevat vapaaehtoiset noudattavat tarkasti hyvää käsihygieniaa, turvavälejä ja desinfioivat pintoja.

Muualla Suomessa keräysten osallistumisohjeet kannattaa tarkistaa keräyksen järjestävältä taholta. Lista paikalliskeräyksistä löytyy osoitteesta www.joulupuu.org.

Toimintamalli kauppakeskus Forumin Joulupuu-keräyksessä on samanlainen kuin aiempinakin vuosina. Posti toimittaa lahjat Helsingin kaupungille, joka taas lähettää ne edelleen lastenkodeille, vastaanottolaitoksille, perhehoitoon, avohuollon lastensuojeluun, sijoituksen sosiaalityöhön, erityisen tuen sosiaalityöhön sekä jälkihuollon sosiaalityöhön.

Helsingissä yrityksille on kehitetty koronatilanteesta johtuen vaihtoehtoisia osallistumistapoja. Työntekijät voivat esimerkiksi postittaa lahjat yrityksen keräyspisteeseen, kuriiri voi noutaa paketit työntekijöiden kodeista tai lahjat voidaan tuoda Forumiin erikseen järjestettävän yrityskeräyspäivän aikana. Yritykset vastaavat itse keräyksen järjestämisen kustannuksista ja kuljetusjärjestelyistä.

Joulupuu-keräyksellä pyritään nostamaan esiin sitä, että Suomessa on lapsia ja nuoria, jotka elävät eriarvoisessa asemassa. Joulupuu on vuosittain monille yrityksille ja yksityishenkilöille ympäri maan tapa auttaa ja kantaa kortensa kekoon yhteisen hyvän vuoksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut