Näin raitiotietyö muuttaa liikennettä seuraavaksi: Sepänkadulla jalankulku ja pyöräily sillan länsipuolelta suljetaan, bussiliikennettä järjestetään uudelleen...

Raitiotietöihin liittyviä liikennejärjestelyjä viimeistellään Rantatiellä, Paasikivenkadulla ja Sepänkadulla. Näistä ärjestelyistä aiheutuu muutoksia jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitteihin tiistaista alkaen, ja muutokset ovat pitkäaikaisia.

Uusien järjestelyjen myötä Rantatieltä Paasikivenkadulle johtava jalankulku- ja pyöräilyreitti Paasikivenkadun eteläpuolella suljetaan. Samoin Rantatien sillalta porrasyhteys Paasikivenkadulle katkaistaan.

Paasikivenkadun yli on tehty ja otettu käyttöön tiistaina 24.11. uusi valo-ohjattu suojatie Haarlan tehdasrakennuksen kohdalla, josta kiertoreitti ohjataan Haarlankatua ja Onkinimenkatua pitkin edelleen Näsijärvenkadulle ja keskustan suuntaan. Uuden kiertoreitin myötä Paasikivenkadun eteläreunan jalankulku- ja pyöräilyreitti suljetaan Sepänkadulle saakka.

Sepänkadulla jalankulku ja pyöräily sillan länsipuolelta suljetaan ja ohjataan kadun toiselle puolelle. Sepänkadun ja Paasikivenkadun liittymässä on nyt käytössä kiertoliittymä autoliikenteen sujuvoittamiseksi.

Jalankulku ja pyöräily opastetaan maastossa erillisen opastussuunnitelman mukaan keltamustilla jalankulun ja pyöräilyn viitoilla.

Jalankulkureittien muutosten vuoksi bussipysäkille Santalahti 1003 keskustan suuntaan on pääsy jatkossa Tiporaitin kautta tai Haarlankadun kiertotietä.

Myös Rantatiellä tehdään viikolla 48 bussiliikenteen järjestelyjä. Linjojen 3, 21, 71, 72, 80 ja 85 keskustan suuntainen pysäkki Rantatie 1007 suljetaan työmaan vuoksi 25.11. - 4.12.2020. Lähin korvaava pysäkki on Venesatama 1009 noin kuuden minuutin kävelymatkan päässä kohti Lielahtea.

Lännen suuntaisten linjojen bussipysäkki Santalahti 1002 on siirretty Paasikivenkadun sillalle niin sanotuksi ajoratapysäkiksi. Paasikivenkadulta Paasikiventielle johtava ramppi muutetaan tämän viikon aikana, arviolta keskiviikkona, yksikaistaiseksi siten, että nykyinen oikeanpuoleinen kaista suljetaan.

Autoilijoiden on syytä noudattaa tarkkaavaisuutta pysäkiltä lähtevän bussin osalta sen liittyessä vasemmanpuoleiselle kaistalle. Autoliikenteellä on väistämisvelvollisuus pysäkiltä poistuvaan bussiin nähden.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut