Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salibandyn pistekuningas takoo tulosta vuodesta toiseen Nokialla – "En aio jäädä pyörimään jaloissa"

Naapurit: Liigassa se kirkkain mitali puuttuu, se on se motivaattori vielä, sanoo Henri Johansson.

Nokian KrP:ssä pelaava hyökkääjä Henri Johansson, 35, teki marraskuun alussa historiaa. Tuolloin Johansson rikkoi ensimmäisenä salibandypelaajana tuhannen runkosarjapisteen rajan. Johansson kertoo, että rajan rikkomista ei ole vielä täysin sisäistänyt, vaikka muilta on tullut kehuja suorituksesta.

– Kyllähän se hyvälle tuntuu. Kauan on tullut pelattua ja aika paljon on tehty hommia sen eteen. Tietynlainen palkinto siitä työnteosta, Johansson sanoo.

– Ehkä sitten uran jälkeen enemmänkin tulee se, että tajuaa mitä on tullut tehtyä. Pelit ja ura jatkuvat vielä.

Johansson pelasi ensimmäisen liigapelinsä vuonna 2002 Classicin riveissä. Tehopisteitä hän on nakuttanut varmaa tahtia. Johansson uskoo, että se on harjoittelun tulosta. Toistoja tekemällä maalinteko jää selkärankaan.

– Olen tosi paljon harjoitellut laukaisua ja syöttöjä ja pelannut isossa roolissa. Paljon kun pelaa ja pelaa hyvien ketjukavereiden kanssa ja on vähän pelisilmää, niin sillä se tulee, Johansson sanoo.

Johansson jakaa Lasse Riitesuon kanssa liigan yhden ottelun maaliennätyksen (9) ja Riitesuon sekä Sami Johanssonin kanssa yhden ottelun piste-ennätyksen (10).

Niin kauan pelaan kuin se on hauskaa ja pärjää.

– Kun voitettiin Classicin kanssa peli Helsingissä 10–11, olin mukana kymmenessä maalissa, Johansson kertoo.

Johanssonin tehot olivat 9+1 ja ne oli tehty 37 ensimmäisen minuutin aikana.

– Olisi ollut aikaa tehdä lisääkin. Sen jälkeen on ollut pelejä, että on tullut yhdeksän pistettä.

Johansson pelasi Classicissa vuoteen 2009, jonka jälkeen hän on edustanut Nokian KrP:tä. Kuluva kausi on kahdestoista näätien riveissä.

– Intohimo lajia kohtaan on pysynyt samana. Olen sanonut, että niin kauan pelaan kuin se on hauskaa ja pärjää. En aio jäädä pyörimään jaloissa.

Pelaamisen lisäksi Johansson ohjaa seuran talenttiryhmiä ja kerhoja.

– Vähän päiviin täytettä aamutreenien jälkeen, hän sanoo.

Johansson uskoo, että mahdollisuus panostaa salibandyyn on vaikuttanut siihen, että hän on pelannut niin kauan. Lasten ohjaaminen on vastapainoa työlle ja samalla hän on saanut jaettua omia oppejaan nuoremmille.

Mutta mikä saa maajoukkueessakin pelanneen Johanssonin jatkamaan jo kahdettatoista kautta Nokialla?

– Varmaan se, että on viihtynyt. Viihdyin kyllä Classicissakin. Vähän ennen kuin siirryin, rupesi tulemaan sellainen fiilis, että pitäisikö haistella uusia tuulia.

Vaihtaminen on käynyt mielessä Nokiallakin.

– Jossain kohtaa, kun meni tosi huonosti, mietin, että pitäisikö vaihtaa joukkuetta. Nyt olen tyytyväinen etten lähtenyt.

Kyselyitä on Johanssonin mukaan tullut ulkomaita myöten. Pelaaminen ulkomailla ei ole mahdoton ajatus, mutta tällä hetkellä tilanne on niin epävarma, että katse on kotimaan peleissä.

– Sveitsissäkin meni sarjat kiinni ja sieltä on tullut pelaajia Suomeen, Johansson sanoo.

Uransa aikana Johansson on saavuttanut lukuisia henkilökohtaisia ennätyksiä ja mitaleja. Yksi kuitenkin puuttuu.

– Liigassa se kirkkain puuttuu, se on se motivaattori vielä, Johansson sanoo.

– Sen vielä tässä uran aikana itselle haluaisin. Jos se jää saavuttamatta, niin sitten se jää saavuttamatta, mutta voi harmittaa jos ei pääse kokemaan. Se on iso haave ja unelma.

Johansson uskoo, että nokialaisilla on mestaruuteen myös sauma.

– Nuoret ovat kasvaneet ja on kova taso.

Johanssonilla on takataskussaan myös maailmanmestaruus kotikisoista vuodelta 2010. Hän päätti jo aiemmin, että panostaa vain seurajoukkueeseen. Maajoukkueen riveihin hyppääminen ei kuitenkaan ole täysin poissuljettua.

– Täytyy pohtia tosissaan, koska se vaatii pienen ekstran vielä tähän touhuun. 2010 oli niin hieno kokemus, ettei sitä unohda ikinä, Johansson sanoo.

– Tiedän, ettei maajoukkue tarvitse minua voittaakseen. On nuoria, nälkäisiä pelaajia, jotka eivät ole vielä päässeet kokemaan sitä.