Tampereen Masu vaihtoi maisemaa – "Tilassa on manselaista nostalgiaa johon yhdistyy yökerhomenneisyys"

Muutto: Suositun aasialaisravintolan uusi osoite löytyy Laukontorin kupeesta.

Masu vaihtoi uuteen osoitteeseen Tampereen keskustassa. Keittiöpäällikkö Mikko Nilosaari ja keittiömestari Tatu Salmia työn touhussa. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Hämeenkadun paraatipaikalta hieman syrjempään, Keskustorin ja Laukontorin välimaastoon Kirkkokadulle. Siellä sijaitsee nyt Masu Asian Bistro, kuuden vuoden ajan Tampereella ollut aasialaisravintola, jonka tarkoituksena on tuoda täkäläisiä makuja ja ruokia maisteltavaksi hieman tavanomaisesta poikkeavillakin konsepteilla.

Uudessa sijainnissa ravintolaa viehättää sen historia yöelämän keskipisteenä. Kiinteistö on nähnyt ja kuullut paljon: entiset nuoret muistavat paikan Cabaret Oscarina, nuoremmat Unionina.

– Voi sanoa, että tilassa on ripaus manselaista nostalgiaa johon yhdistyy yökerhomenneisyys, kuvailee Masun ravintolapäällikkö Erika Simpanen.

Maailman trendit ovat läsnä Tampereellakin siinä määrin, että myös Masusta saa tilata maailmalla hyvin suosittuja bao buneja. Kyseessä on höyrytettävä, täytetty sämpylä. Täytevalikoimaa on nyt kasvatettu ravuilla, lihalla ja kasviksilla.

Asiakkailta on kyselty myös toiveita siitä, mitä Masun pitäisi tarjoilla. Listalla on aina ollut sushiannoksia, ja asiakkaiden toiveiden perusteella niitä on myös tuotu ruokalistalle lisää.

Sushia löytyy myös kokeilevammassa muodossa: tarjolla on muun muassa chirashya. Se on sushipizzaa, jonka keskeisinä aineksina ovat tempuroitu norilevä sekä friteerattu riisi. Chirashyn täytteenä löytyy esimerkiksi lohitartaria ja yrttejä.

Pieni tauko on ehkä ollut väelle jopa liikaakin.

– Sushivalikoimaa on laajennettu sashimeihin ja deluxe sushiin. Brunssia on luvassa joka toinen sunnuntai kello 13–17, kertoo keittiöpäällikkö Mikko Nilosaari konseptista.

Yhteisöllinen syöminen on maailmalla sekin nyt muotia ja siihenkin kiinnostukseen uusittu Masu pyrkii vastaamaan. Isommalle porukalle tarjolla on Shabu-shabua: japanilaisen keittiön vastinetta fonduelle.

Pienessä rautapadassa kiehuvassa liemessä kypsennetään tyypillisesti ohueksi suikaloitua lihaa, tofua, äyriäisiä tai kasviksia. Kokonaisuus syödään riisin tai nuudelien kanssa. Ruokaa on sen verran, että samasta padasta saa useampikin.

Korona-aika näkyy myös Masun arjessa siten, että ravintolassa paikkoja on rajoitetusti. Ravintolapäällikkö Erika Simpanen kuitenkin uskoo, että nyt on kuitenkin ollut juuri oikea aika palata Tampereen ravintolamarkkinoille.

– Pieni tauko on ehkä ollut väelle jopa liikaakin, Simpanen arvelee.

Uutista päivitetty 26.11. kello 13.05: Faktalaatikkoon korjattu ravintolan oikea osoite eli se löytyy Kirkkokadulta.

Masu Asian Bistro

Aloitti toimintansa Tampereen Hämeenkadulla vuonna 2014.

Ravintola kuvailee itseään rennoksi, aasialaistyyppiseksi ravintolaksi.

Ravintola avasi ovensa Tampereen Kirkkokadulla lokakuussa 2020.

Masun uudelta ruokalistalta löytyy esimerkiksi chirashya: se on sushipizzaa, josta löytyy tempuroitua norilevää sekä friteerattua riisiä. Täytteenä on esimerkiksi lohitartaria ja yrttejä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut