Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Supersuosittu Semmarit on jo 30-vuotias! – Perjantaina nähdään Tampereella klubikeikka erikoiskattauksella

Kun mieskuoro Seminaarinmäen mieslaulajat – kansankielisemmin Semmarit – perustettiin Jyväskylässä vuonna 1989, tuskin kukaan osasi arvatakaan miten pitkään ura vielä jatkuu ja miten monenlaisia vaiheita matkalle mahtuu.

Tai että yhtyeelle riittää keikkoja kolmen vuosikymmenen tarpeeksi aikakaudella, jolloin live-esiintymisten suosio on ollut laskusuhdanteessa ja korona on lyönyt kakkuun omat mausteensa.

Silti peräti 19-jäseniselle kuorolle on ollut kysyntää. Nyt Semmarit esiintyy perjantaina Tampereen Pakkahuoneella kello 18.30 alkavassa konsertissa. Poikkeuksellisesti puhutaan klubiesiintymisestä, ei konserttisalikeikasta.

Esiintyminen oli alkujaan aikataulutettu huhtikuulle, mutta korona pakotti vaihtamaan keikkapäivää. Ennakkopohdintojen perusteella ryhmän into klubikeikkoihin ei ole vuoden mittaan karissut mihinkään.

– Klubien herkullisesta vaaran tunteesta ja intiimiydestä suuresti nauttiva showryhmä lataa tälle kiertueelle erikoiskattauksen, jollaista ei muualla voi kokea, yhtye mehustelee.

Korona-aika on tuonut oman osansa vaaran tunteeseen. Ryhmän suunnitelmissa oli tehdä syksyllä useampikin klubikeikka, mutta korona siirsi useamman esiintymisen keväälle 2021. Pakkahuoneen keikka toteutetaan erikoisjärjestelyin: yleisömäärä on huomattavasti tavallista keikkaa pienempi ja jos keikka on ennakkoon loppuunmyyty, ovelle ei tule lippuja myyntiin.

Ryhmä on keksinyt kaikesta huolimatta itselleen mielekästä ajankulua. Osaamista on pidetty yllä harjoituksissa.

– Olemme kuitenkin voineet treenata biisejä ja pitää sisäiset euroviisut, joiden myötä on taas uusia biisejä tulossa keikoille. Lisäksi ollaan kuvattu useampaa videota, joista ensimmäinen jo ehdittiin julkaistakin, ryhmä tiedotti verkkosivuillaan marraskuun alussa.

Semmarit 30V World Klubi Tour Pakkahuoneella perjantaina 27.11. kello 18.30.