Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tappara-legenda Janne Ojasen lätkäsydän sykkii edelleen – "Veri vetää kaukalon laidalle, ja tämä on hyvä paikka"

799 tehopistettä 876 SM-liigan runkosarjaottelussa iskeneen Tappara-legendan Janne Ojasen, kiekkosydän sykkii lajille edelleen vahvasti, vaikka hänen Oskari-poikansa ei enää Nokian Pyryn paidassa pelaakaan.

Se ei ole saanut muun muassa maailmanmestaruutta ja olympiahopeaa urallaan juhlinutta moninkertaista Suomen mestaria ja NHL-maailmaakin nähnyttä Ojasta hyppäämään pois lajin parista.

– Veri vetää kaukalon laidalle, ja tämä on hyvä paikka – meillä on nuoria jätkiä, jotka haluavat mennä eteenpäin. Heitä yritämme auttaa. Ja kun minulla on päivätyöni, niin tämä on myös sitä, mitä ehdin tehdä, kun treenit ovat vain iltaisin. Kuudes vuosi on nyt jo Nokialla menossa ja minähän tulin tänne jo ennen kuin Oskari liittyi joukkueeseen, Pyryn apuvalmentajana toimiva Ojanen kertoo.

Juurikin nuorten pelaajien eteenpäin vieminen on Ojasen mukaan kaikkien kiehtovinta.

– Meille tulee pääosin Tapparan ja Ilveksen A-junnuista sellaisia pelaajia, jotka eivät mahdu Liigaan tai Mestikseen, mutta jotka haluavat vielä yrittää eteenpäin. Ja joka vuosi meiltä onkin lähtenyt 4–5 kaveria joko Mestikseen tai ulkomaille – se on itselleni se juttu, mikä motivoi.

Ojanen on jo vuosikaudet pyörittänyt liikelahjoihin erikoistunutta yritystä yhdessä kaverinsa kanssa. Koronapandemia ei ole helpottanut toimimista kyseiselläkään alalla.

– No ei varmasti ole helpottanut. Mutta meillä on onneksi asiakkaina sellaisia yrityksiä, jotka ovat meiltä koko ajan ostaneet. Yllättävän hyvin olemme pärjänneet – hengissä ollaan.

Huippukiekkoa Ojanen seuraa nykyään lähinnä paikan päällä Tapparan peleissä.

– Aina en peleihin ehdi, kun illat menevät Nokialla. Toki Tapparan matsien lisäksi tulee katsottua lätkää televisiosta sekä seurattua eri medioita.

Tampereella vaimonsa ja perheen nuorimman pojan kanssa asuvan Ojasen elämä ei ole ainoastaan liikelahjoja ja jääkiekkoa.

– Kesällä pelaan golfia. Talvella tulee lenkkeiltyä ja muuten kuntoiltua, mutta höntsäjäillä en ole käynyt. Ja on meillä pari koiraakin, joten niiden kanssa tulee myös liikuttua, hän sanoo.