Syyte: Tamperelaismies ajoi useita kertoja huumeiden vaikutuksen alaisena varastetulla kulkuneuvolla – syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Aluesyyttäjät Kati Alkula-Kovanen ja Anna Salminen vaativat tamperelaismiehelle ehdotonta vankeusrangaistusta kahdeksasta eri rikoksesta. Nimikkeisiin sisältyy muun muassa moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos ja luvaton käyttö.

Elokuussa 2019 mies anasti Pirkkalassa sijaitsevan tavaratalon parkkipaikalla pysäköitynä olleesta ajoneuvosta kameran, avaimet, aurinkolasit, laturin sekä noin 200 euroa rahaa. Anastettu omaisuus on jäänyt osittain kateisiin. Mies on esitutkinnassa tunnustanut olleensa tekopäivänä parkkipaikalla, ja miehen hallusta on takavarikoitu autosta löytyneitä kortteja.

Lokakuussa 2019 mies oli anastanut moottoripyörän Kangasalta. Kulkuneuvosta oli loppunut polttoaine. Miehellä ei ollut kulkuneuvon kuljettamiseen oikeuttavaa ajo-oikeutta.

Marraskuuhun 2019 asettuu kokonaisuuden vaarallisin tapahtumasarja. Huumeita päivän mittaan käyttänyt mies oli anastanut henkilöauton Tampereelta. Toinen henkilö havaitsi miehen lähtevän autolla liikkeelle. Autoa ajanut mies oli huomannut tilanteen, ja lähtenyt kaasuttamaan voimakkaasti karkuun. Henkilö oli joutunut hyppäämään sivuun, ettei jää kiihdyttävän auton alle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut