Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere-talosta Ruotsin kunniakonsulaatti, toimitusjohtaja Paulina Ahokkaasta kunniakonsuli

Ruotsi on nimittänyt Tampere-talon toimitusjohtajan Paulina Ahokkaan uudeksi kunniakonsuliksi Tampereelle. Hän ottaa tehtävän vastaan tiistaina.

Ahokas pitää yllä taloudellis-kaupallisia ja kulttuurisuhteita Pirkanmaan ja sen elinkeinoelämän ja Ruotsin välillä sekä edistää Ruotsin ja ruotsalaisten etua. Kunniakonsulaatin toimitilat sijaitsevat Tampere-talossa.

– Konserteissamme ja tapahtumissamme esiintyy ja vierailee ruotsalaisia. Pirkanmaalla toimivat ruotsalaisomisteiset yritykset ovat meillä aktiivisia tapahtumajärjestäjiä. Ruotsalaiset ovat vakiokävijöitä esimerkiksi kongresseissa ja Tove Janssonin muumitaidetta tarjoavassa Muumimuseossa. Museon sekä muumien äidin, Ruotsissakin vaikuttaneen Janssonin ansiosta meillä on myös yhteys maahan ja sen kieleen ja kulttuuriin, Paulina Ahokas kertoo.

Nimitys tehdään viideksi vuodeksi kerrallaan. Tehtävä on sivutoiminen, eikä siitä makseta palkkiota.

Ahokas näkee, että Pirkanmaan ja naapurimaan yhteistyö tiivistyy konsulinimityksen myötä entisestään.

– Työskentelemme päivittäin elinkeinoelämän, kulttuurin, tieteen ja yhteiskunnallisen toiminnan edellytysten parantamiseksi tapahtumallisuuden ja vuorovaikutuksen kautta, ja mahdollisuus tiivistää näiden sektoreiden yhteistyötä sekä vuorovaikutusta Ruotsin kanssa on meille ilo ja mahdollisuus. Samoin haluamme omalta osaltamme tukea maakunnassamme asuvien ruotsalaisten ihmisten ja yritysten toimintaedellytyksiä Pirkanmaalla, Paulina Ahokas toteaa.

Ruotsilla on Suomessa tällä hetkellä 14 kunniakonsulaattia ja yksi pääkonsulaatti Maarianhaminassa.

– Ruotsin Tampereen-konsulaatilla on tärkeä rooli Ruotsin ja Suomen jo entuudestaan erinomaisten suhteiden vahvistamisessa. Tampere on merkittävä kasvukeskus Suomessa ja tärkeä kumppani myös ruotsalaisille yrityksille. On erittäin ilahduttavaa, että Ruotsin perinteinen läsnäolo Tampereella jatkuu. Paulina Ahokas on merkittävä lisä kunniakonsulikuntaamme ja odotamme yhteistyötä hänen kanssaan, kertoo Ruotsin suurlähettiläs Nicola Clase.