Miten käy sairaanhoitopiirin taloudelle vuonna 2021? – Alijäämää katetaan muun muassa maata myymällä

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin talousnäkymät näyttävät hankalilta ensi vuoden suhteen. Sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli ensi vuoden talousarviota ja lähivuosien talous- ja toimintasuunnitelmaa kokouksessaan maanantaina.

Isoimpana asiana koronapandemia tulee heikentämään sairaanhoitopiirin taloutta myös ensi vuonna. Yliopistosairaalassa on edelleen pidettävä koronavalmiutta yllä, arvioidaan sairaanhoitopiirin ensi vuoden talousarviossa ja lähivuosien toiminta- ja taloussuunnitelmassa.

Vaikka Tays on pystynytkin purkamaan alkuvuodesta jonoutunutta kiireettömän hoidon tarvetta, toteutumatta jäänyttä hoitovelkaa siirtyy myös tuleville vuosille. Lisäksi talouden hidas toipuminen, väestön ikääntyminen, muuttoliike ja rakennuskannan iästä aiheutuvat kustannuspaineet haastavat koko kuntakentän taloutta Pirkanmaalla. Osaan pandemian kuluista saataneen valtion korvaus.

Kuluvalta vuodelta on väistämättä syntymässä alijäämää, joten jäsenkuntien kuntajohdon kanssa on sovittu, että alijäämä katetaan maanmyyntituloilla. Näin jäsenkunnat eivät joudu osallistumaan syntyvän alijäämän kattamiseen.

Suunniteltu maanmyyntitulo on laitettu taloussuunnitelmaan vuodelle 2022.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut