Vuoden Tamperelainen Urheilija vaihtaa maisemaa – uusi osoite löytyy Kuopiosta

Emmaliina Tulkki jatkaa uraansa Kuopiossa. Linköpings FC
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Vuoden 2017 Vuoden Tamperelainen Urheilija -äänestyksen voittanut Emmaliina Tulkki vaihtaa maisemaa. Uusi seura löytyy Kuopiosta: Tulkki on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Kuopion Palloseuran kanssa.

Tulkki oli varsinainen sensaatio kaudella 2017, jolloin hän pelasi Ruotsin-pääsarjassa Linköpings FC:n riveissä. Vaikutti siltä, että vain taivas olisi rajana nuoren naisen uralle.

Sen jälkeen uralla on riittänyt haasteita. Fyysinen harjoittelu vei Tulkin ylirasitustilaan, ja jossain vaiheessa motivaatio rakkaan lajin suhteen oli toden teolla koetuksella.

Tamperelainen uutisoi kesällä 2020, että motivaatiota haettiin takaisin urheilupsykologin avustuksella.

– Ylirasitustila on vaikuttanut paljon muuhunkin elämään, kun jalkapallo on minulle niin iso osa identiteettiä. Lukion kanssa tuli hieman hoppu, mutta nyt sain sen hoidettua ja olen tyytyväinen tuloksiin, Tulkki kertoi tuolloin elämästään.

Pelaajan omana tavoitteena on palailla takaisin ulkomaan kentille. Tuota tavoitetta ajatellen hän ajattelee kuopiolaisseuran ihanteelliseksi kasvuympäristöksi.

– Kuopion Palloseurassa on myös todella ammattimainen ympäristö, joka toimii hyvänä ponnahduslautana palata ulkomaille, Tulkki sanoo Kuopion Palloseuran tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut