Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hollywood-elokuvan tuotantoyhtiö solmi yhteistyösopimuksen Tampereen kanssa – "Olemme olleet todella tyytyväisiä Dualin kuvauksiin Tampereella"

Tampereella nähdään jatkossakin kansainvälisiä elokuvatuotantoja. Tampereen kaupunki ja Film Tampere ovat solmineet yhteistyösopimuksen yhdysvaltalaisen XYZ Films -tuotantoyhtiön kanssa.

Tampereella kuvataan tällä hetkellä Dual-elokuvaa. Tuotanto päätyi Suomeen, kun tekijät alkoivat etsiä turvallista paikkaa tehdä elokuva. Tiedotteen mukaan Tampereelle Dualin toivat erityisesti maisemiltaan sopiva ympäristö, osaavat paikalliset elokuva-ammattilaiset ja paikalliset tuotantokannustimet.

– Olemme olleet todella tyytyväisiä Dualin kuvauksiin Tampereella, sanoo Aram Tertzakian, Dualin tuottaja ja yksi XYZ Filmsin perustajista tiedotteessa.

– Olemme sitoutuneita löytämään ja tunnistamaan lisää mahdollisuuksia elokuvatuotannoille Tampereella ja Suomessa, ja tämä yhteistyösopimus Film Tampereen kanssa on mahtava ensimmäinen askel tavoitteen saavuttamiseksi.

Yhteistyösopimuksen myötä Tampere valmistautuu myös kehittämään tulevina vuosina alueen mahdollisuuksia tehdä isoja tuotantoja ja vahvistamaan alan kansainvälistä osaamista Tampereella. Tavoitteena on, että Suomi on kilpailukykyinen eurooppalainen tuotantomaa ja Tampere on sen osaamisen keskittymä.

– Tampereelle on tärkeää, että saamme av-alan tuotantokannustimen avulla myös kansainvälisiä tuotantoja kaupunkiseudullemme. Niiden merkitys on olennaista paitsi alan työllisyydelle, myös av-alan ammattilaisten mahdollisuudelle verkostoitua ja kehittää ammattitaitoaan. Samalla tuotannon tuoma some- ja medianäkyvyys on merkittävä lisä Tampereen kaupunkimarkkinointiin, jota kannattaa hyödyntää myös jatkossa, toteaa Tampereen kaupungin apulaispormestari Jaakko Stenhäll tiedotteessa.