Neljäs ratikka tulee Tampereelle tiistaina ja ensimmäinen lähtee paluukuljetuksena takaisin Kajaaniin

Tampereen ensimmäinen ratikka palaa takaisin Otanmäen tehtaalle varusteltavaksi. Petteri Mäkinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereelle saadaan neljäs raitiovaunu. Kuljetuksen on määrä saapua raitiovaunuvarikolle myöhään tiistai-iltana. Samalla osittain keskeneräisenä saapunut, lajinsa ensimmäinen, Tampereen Ratikka kuljetetaan takaisin Škoda Transtech Oy:n Otanmäen tehtaalle varusteltavaksi.

Ensimmäinen vaunu tuotiin Tampereelle osittain keskeneräisenä, jotta vaunun lopulliset säädöt ja käyttöönotto on päästy tekemään vahingoittamatta sen sisustusta.

– Tarvittavat testit on nyt suoritettu ja vaunu voidaan lähettää takaisin varusteltavaksi torstain ja perjantain välisenä yönä 26.–27.11., Tampereen Raitiotie Oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen kertoo tiedotteessa.

Seuraava raitiovaunu saapuu Tampereelle joulukuussa ja kuudes vaunu tammikuussa. Tampereelle tulee yhteensä 19 raitiovaunua. Tampereen Ratikan liikennöinti aloitetaan 9.8.2021.

Tampereen Ratikka on ensimmäinen Škoda Transtech Oy:n valmistama pikaraitiotievaunu. Raitiovaunu on 37,3 metriä pitkä, 3,6 metriä korkea ja 2,65 metriä leveä ja sen paino on ilman matkustajia 56,8 tonnia, mikä tekee siitä tähän mennessä kooltaan suurimman Pohjoismaissa valmistetun raitiovaunun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut