Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Selvitys: Eteläpuistoon koulu ja päiväkoti – Uusi koulu tulossa vanhan vanhainkodin tontille

Eteläpuistoon suunnitellaan uutta koulua ja päiväkotia. Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi tarveselvityksen torstaina.

Uudisrakennusta on suunniteltu samalle tontille kuin Pirkanmaan musiikkiopisto, joka sijaitsee vuonna 1905 valmistuneessa De Gamlas Hem -rakennuksessa eli entisessä ruotsinkielisessä vanhainkodissa. Uudisrakennus sijoitetaan tontin rakentamattomaan länsiosaan.

Päiväkoti mitoitetaan kuudelle lapsiryhmälle eli noin 120 lapselle. Koulu suunnitellaan 150:lle esi- ja alkuopetuksen oppilaalle.

Rakennuksesta aiotaan tehdä esteetön ja muuntojoustava. Tilojen tulee soveltua muun muassa Pirkanmaan musiikkiopiston käyttöön.

Tontin nykyinen asemakaava on vuodelta 1989. Eteläpuiston asemakaavamuutos on vireillä. Suunnittelussa huomioidaan vireillä olevaan asemakaavaan liittyvä selvitysaineisto ja tavoitteet, jotka on kirjattu Eteläpuiston asemakaavamuutoksen rakennustapaohjeeseen.

Ympärillä oleva viheralue on maisemallisesti merkittävä ja nurmialueella kasvaa täysikasvuisia mäntyjä, jotka tulee säilyttää. Korttelin rakentamisessa tulee huomioida kulttuurihistoriallisesti, maisemallisesti ja kaupunkikuvan kannalta tärkeät piirteet, pihan polkujen, kulkuväylien, aidan ja porttien säilyminen alkuperäisen 1904 laaditun suunnitelman mukaisina. Uudisrakennuksen harjakorkeus ei saa olla korkeampi kuin De Gamlas Hemin ja sen tulee muutoinkin olla sille alisteinen.

Suunnitelmien mukaan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa lokakuussa 2022, jolloin tilat voitaisiin ottaa käyttöön helmikuussa 2024. Kun uudisrakennus valmistuu, Koulukadun päiväkodista luovutaan. Esi- ja alkuopetuksen osalta varaudutaan osin keskustan alueen kasvavaan palvelutarpeeseen ja osa Wiwi Lönnin esi- ja alkuopetuksesta siirtyy Eteläpuistoon. Uudisrakennuksen kustannusarvio on 9,415 miljoonaa euroa.