Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pyynikin palloiluhalliin tulossa 6 miljoonan remontti – Uudessa hallissa yli 1500 paikkaa, aitioita ja uusi kahvila

Pyynikin palloiluhalli aiotaan peruskorjata. Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi perusparannuksen hankesuunnitelman jatkosuunnittelun pohjaksi torstaina.

Ammattikoulunkadulla sijaitseva palloiluhalli on valmistunut vuonna 1975 ja sen on suunnitellut arkkitehti Pentti Turunen.

Suunnitelman mukaan peruskorjaus on tarkoitus aloittaa toukokuussa 2022, jolloin korjattu halli voitaisiin ottaa käyttöön elokuussa 2023. Halli ei ole käytössä rakennustöiden aikana, vaan toiminta siirtyy rakentamisen ajaksi Kauppi Sport Centeriin ja Tesoman palloiluhalliin.

Pyynikin palloiluhalli aiotaan perusparantaa vastaamaan nykyaikaista käyttöä. Kuntoselvityksien mukaan rakennuksen ulkorunko, sisätilat ja piha-alue edellyttävät rakenteellisia korjaustoimenpiteitä. Lisäksi rakennukseen aiotaan tehdä toiminnallisia parannuksia. Suunnittelussa kiinnitetään huomiota tilojen hyvään äänenvaimennukseen, huoneakustiikkaan ja ergonomiaan. Myös tilojen esteettömyyttä liikuntaesteisten sekä kuulo- ja näkövammaisten kannalta kohennetaan. Myös rakennuksen piha-alue kunnostetaan.

Pyynikin palloiluhallin katsomossa on istumapaikkoja yhteensä noin 1 573. Aitiopaikkoja tehdään perusparannuksen yhteydessä 20. Sarjatason otteluissa on paikkoja noin 1 000 henkilölle. Salin lisäksi rakennuksessa on myös kuntosali, kahvila ja kokoustiloja. Perusparannuksen kustannusarvio on reilut kuusi miljoonaa euroa.