Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt ne on laskettu: Laulujoutsenten lukumäärä Pirkanmaalla selvisi – Lisäksi Tampereelta löytyi yksi harvinaisuus

Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen – BirdLife Pirkanmaan perinteisessä joutsenlaskennassa viime viikonloppuna pidetyssä ilmoitettiin alustavien tietojen mukaan yhteensä 7 345 laulujoutsenta koko Pirkanmaan alueelta.

Lisäksi Akaan Jalannilta ja Tampereen Kaukajärveltä on ilmoitettu kummastakin yksi maakunnassa nykyisin lajina hyvin harvinainen kyhmyjoutsen. Pikkujoutsen on havaittu Nokialla Taivalkunnan Alasenlahdella.

Laskenta tehtiin tehostetusti viime viikonlopuuna, mutta määrien arvioinnissa on otettu mukaan aikaväli 7.11. - 17.11.2020. Arvioinnissa on otettu mukaan yhdeltä paikalta suurin määrä. Päällekkäiset havainnot samoista yksilöistä on pyritty poistamaan.

Eniten laulujoutsenia ilmoitettiin Sastamalasta 2 115 joutsenta. Seuraavina tulevat Nokia 405 joutsenta, Urjala 400 joutsenta, Mänttä-Vilppula 395 joutsenta ja Hämeenkyrö 380 joutsenta. Suuria joutsenparvia oli nyt aika tasaisesti Pirkanmaan maakunnan eri osissa.