Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalaisen nuoren parin kimurantti on–off -suhde päättyi käräjäoikeuden tuomioon – miehelle ehdollista vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomion asiassa, johon liittyy nuoren parin on–off -suhde ja siihen liittyneitä rikossyytteitä, joissa vastaajana on ollut ex-pariskunnan mies.

1980-luvulla syntyneelle miehelle langetettiin lopulta 60 päivän ehdollinen vankeusrangaistus viidestä rikoksesta: kaksi kunnianloukkausta, yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen, salakatselu sekä lähestymiskiellon rikkominen.

Rikoksissa asianomistajana oli miehen entinen tyttöystävä, jonka kanssa parisuhde oli riitaisa mutta toisaalta pariskunta ei osannut tehdä toisiinsa selvää pesäeroa. Tyttöystävä kertoi tapauksen esitutkinnassa, että lähestymiskiellon aikana myös hän piti aktiivisesti mieheen yhteyttä. Hän kertoi tavanneensa miestä muutamaan kertaan puistossa ja kaupungilla.

Miehelle parisuhteen ongelmat olivat haastavampia käsiteltäväksi. Hän purki niitä muun muassa lähettämällä kahdelle naisen lähipiiriin kuuluvalle henkilölle arkaluontoisia kuvia naisesta ja höysti niitä alatyylisillä kuvauksilla naisista. Mies oli myös väittänyt useampaan otteeseen naisen olevan raskaana: mikään näistä väitteistä ei pitänyt paikkaansa. Tästä kokonaisuudesta käräjäoikeus langetti tuomion kunnianloukkauksesta.

Mies oli jatkanut naisen haukkumista myös Facebookin julkisissa yhteisöissä. Hän oli myös käyttänyt omaa Facebook-seinäänsä samaan tarkoitukseen. Lisäksi mies oli lähettänyt naisen naapurille kaksi arkaluontoista videota naisesta sekä kuvia miehen ja naisen välisistä keskusteluista. Tästä kirjattiin toinen tuomio kunnianloukkauksesta.

Toiminnalla oli naiselle paljon vaikutuksia. Esitutkinnassa hän kertoi joutuneensa käymään tapahtumien johdosta psykoterapiasta ja arkipäiväisten asioiden hoitamisesta oli tullut hyvin vaikeaa. Tämän lisäksi toiseen kunnianloukkaustapaukseen liittyneet yksityiskohdat olivat johtaneet siihen, että nainen oli päättänyt lopettaa harrastustoimintansa.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi miehelle määrättiin maksettavaksi kärsimyskorvauksia lähes 7 000 euroa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, joten siitä voi valittaa hovioikeuteen niin halutessaan.