Iidesjärven puiston kaavoitus alkaa – suunnitteilla toiminta- ja oleskelupuisto

Iidesjärven etelärannan erikoispuiston asemakaavoitus alkaa. Iidesjärven puistosta on tulossa kaiken ikäisille tarkoitettu toiminta- ja oleskelupuisto.

Puistoa suunnitellaan Nekalantien ja Iidesjärven väliselle ranta-alueelle. Lännessä puistoalue rajautuu Rantaraittiin ja idässä matonpesupaikkaan. Asemakaavaan kuuluu lisäksi vesialuetta Iidesjärven länsiosassa ja Järvensivun puoleista rantavyöhykettä.

Alue on Tampereen kaupungin omistuksessa, ja se on pääosin asemakaavoittamaton. Suunnittelun lähtökohtina pidetään alueen luonto- ja maisema-arvoja. Maakuntakaavassa kyseinen alue on pääosin osoitettu virkistysalueeksi. Rantavyöhyke on suojelualuetta. Kantakaupungin yleiskaavassa 2040 Iidesjärvi rantavyöhykkeineen on merkitty luonnonsuojelualueeksi.

Luonnonsuojelualueen ulkopuoliset ranta-alueet ovat osa keskuspuistoa. Rantavyöhykkeelle on esitetty ohjeellinen virkistysyhteys. Iidesjärvi ympäristöineen on osa kokonaisuutena kehitettävää keskuspuistoverkostoa, joka ulottuu Kaukajärveltä Kirkkosuonnotkon kautta Viinikanlahdelle. Nekalan vanha kaatopaikka on merkitty puhdistettavaksi tai kunnostettavaksi.

Asemakaavatyön tavoitteista, kulusta ja vuorovaikutusmahdollisuuksista kertova osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 10. joulukuuta saakka kaupungin verkkosivuilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut