Tamperelaisbändi yhdisti nukketeatterin hippimetalliin – "Nukketeatteri on uskomatonta taikuutta"

Egokills Vesa Holmala

Riina Haapala

Tamperelainen hippimetallibändi Egokills tekee paluun yli vuoden julkaisutauon jälkeen. Huomenna perjantaina julkaistava Dormant on ensimmäinen biisilohkaisu tulevalta kolmannelta albumilta, jonka julkaisua tähdätään loppuvuoteen 2021.

Jo nyt on julkistettu musiikkivideo, jonka ovat kuvanneet ja ohjanneet Timo Lepistö ja Anthony Putkonen.

Egokillsin rumpali Vilho Rajalan sisko Alma Rajala on nukketeatteriammattilainen Aura of Puppets -nukketeatteriverkostossa, ja Egokills on pitkään miettinyt, miten nukketeatteriosaamista voisi hyödyntää musiikkivideossa. Nukentekijä Maiju Tainion nukke sopi Dormantin videolle tiedotteen mukaan "täydellisesti".

– Kävin katsomassa Aura of Puppetsin taiteilijoiden nukketeatterisovituksen Shakespearen Myrskystä vuosia sitten ja olin aivan myyty. Nukketeatteri on uskomatonta taikuutta, ja olen erittäin iloinen, että tämä yhteistyö onnistui nyt. Siisteintä on, että videolla Alma liikuttelee nukkea oikeasti livenä, eli kyseessä ei ole animaatio, Vilho Rajala kertoo tiedotteessa.

Dormant on kertomus yksinäisyyden, katkeruuden ja itsepäisyyden syklistä. Eristyksessä eläminen on tullut tänä vuonna monille tutuksi.

– Vaikka biisi kertoo elämästä horroksessa, me emme ole bändinä olleet missään horteessa, päin vastoin. Siitä lähtien kun Pasi tuli takaisin bändiin 2019, olemme kirjoittaneet uutta musiikkia. Mika on tuonut todella paljon tuoreita ideoita pöytään, Rajala sanoo tiedotteessa.

Kappaleen on tuottanut, äänittänyt ja miksannut Matti Lötjönen, joka on tuottanut aiemmin muun muassa Huoran molemmat albumit. Bändi työstää kolmatta levyään Lötjösen kanssa.

Vuosina 2018 ja 2019 yhteensä 11 Euroopan maassa keikkaillut Egokills ei ole koronavuonna päässyt lavalle kuin kerran.

– On ihan kauheaa, kun ei tiedä koska päästään soittamaan uusia biisejä livenä. Siitä olen varma, että keikkailemme ensi vuonna enemmän kuin tänä vuonna, Rajala toteaa tiedotteessa.

Katso video alta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut