Juoppojen kuskaaminen Sorille voi olla kohta katoavaa kansanperinnettä... Nyt tulee Vihiojan poliisiasema – Kaavoitus Nekalan teollisuusalueelle on alkanut

Kaavan muutos koskee tonttia osoitteessa Viinikankatu 42–46 sekä Viinikankadun ja Lahdenperänkadun katualuetta. Tampereen kaupunki
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Uuden poliisitalon ja paloaseman asemakaavoitus Nekalan teollisuusalueelle alkaa, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Tavoitteena on rakentaa uudet toimitilat poliisille, pelastuslaitokselle ja muille viranomaisille Lahdenperänkadun ja Viinikankadun varteen. Samalla kehitetään tontin pohjoisosassa sijaitsevia kaupungin toimintoja.

Kaavan muutos koskee tonttia osoitteessa Viinikankatu 42–46 sekä Viinikankadun ja Lahdenperänkadun katualuetta. Länsipuolella on Lempääläntie ja Viinikan ratapiha, etelässä Vihioja.

Suunnittelualue on väljästi rakennettua teollisuus- ja varastoaluetta, jossa toimivat muun muassa Nekalan jäteasema, Nekalan lämpökeskus ja Tampereen Veden pääkonttori. Tampereen kaupunki omistaa alueen.

Asemakaava laaditaan kaupungin kiinteistötoimen ja Senaatti-kiinteistöjen aloitteesta.

Suunnittelu alkaa selvitystöillä. Alueelta laaditaan selvityksiä muun muassa melusta, liikenteestä, hulevesistä, pilaantuneista maista, kasvillisuudesta ja hyönteisistä. Tarkempia suunnitelmia ja selvityksiä valmistuu kevään ja kesän 2021 aikana, jolloin asemakaavan laajempi valmisteluaineisto asetetaan nähtäville.

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 10. joulukuuta saakka ensi sijassa kaupungin verkkosivuilla.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut