Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä talo on hyvää rakentamista – Palkinto tuli taiteesta julkisivussa ja korkealaatuisesta arkkitehtuurista

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto on myöntänyt vuoden 2020 Hyvän rakentamisen palkinnon Vuoreksessa sijaitsevalle asuinkerrostalokokonaisuudelle Takamaanrinne 14 ja 16.

Palkinto myönnettiin erityisesti taiteen käytöstä osana rakennuksen julkisivua sekä korkealaatuisesta arkkitehtuurista.

Hyvän rakentamisen palkinnon saaneen kerrostalon Takamaanrinne 16 julkisivua. Talo sijaitsee Vuoreksessa Rimmin alueella.

Takamaanrinne 14 ja 16 rakennuttaja ja pääurakoitsija on T2H Rakennus Oy. Pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy:n Juha Saarijärvi. Taideteoksen on suunnitellut taiteilija Laura Lehtinen.

Lisäksi yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi kunniamaininnat Hippoksen päiväkodille ja korjaus- ja muutoskohteelle, Nahkakuja 1, Pyynikin Trikoon tehdasalueella.

Ympäristölautakunta perusti Hyvän rakentamisen palkinnon 30.8.1994. Palkinto on tarkoitettu kannustamaan suunnittelijoita ja toteuttajia hyvään rakentamiseen. Ehdokkaat valitaan vuoden aikana valmistuneista kohteista.