Tampereen kulttuuripääkaupunkihakua vetämään kolmihenkinen taiteellinen johtoryhmä

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaku siirtyy uuteen vaiheeseen, kun hakua vetämään on nimetty kolmihenkinen taiteellinen johtoryhmä.

Johtoryhmään kuuluvat koko hakuprojektin johtaja Perttu Pesä, teatteriohjaaja Marika Vapaavuori ja Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen.

Perttu Pesä on toiminut useita vuosia Tampereen tapahtumajohtajana. Vuosina 2009–2011 hän toimi Tampereen apulaispormestarina.

Marika Vapaavuori on tamperelainen teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja. Teatteritöidensä lisäksi Vapaavuori on suunnitellut, käsikirjoittanut ja ohjannut lukuisia musiikkia sisältäneitä suurtapahtumia ja tv-konsertteja, muun muassa Euroopan nuorten olympiafestivaalin avajaiset ja Muumimuseon avajaisgaalan.

Filosofian tohtori Pauli Sivonen on Mäntän Serlachius-museoiden johtaja. Hän on tutkinut historiaa, taidehistoriaa ja kulttuuriantropologiaa ja julkaissut useita kirjoja. 2015–2018 hän toimi Euroopan kulttuuripääkaupunkeja valitsevan paneelin jäsenenä. Hän on ainut suomalainen, joka on ollut paneelin vakiojäsen.

Alkusyksystä myös koko muu hakuorganisaatio uudistui. Myöhemmin tiimi on vahvistunut vielä kansainvälisillä nimillä. Ranskalainen, Suomessa seitsemän vuotta asunut Claire Delhom on aloittanut projektisihteerinä. Pariisissa ja Helsingissä opiskellut Delhom hakee projektissa erityisesti kansainvälisiä kumppanuuksia. Itävaltalainen Marie-Anna Paier aloitti projektissa hallinnon harjoittelijana.

Hakutiimi valmisteleee parhaillaan lopullista hakukirjaa. Tiimi käsittelee ja arvioi tulleita ehdotuksia, pyytää niihin tarkennuksia ja poimii projekteista ohjelmakokonaisuuksia kirjaan.

Finaalivaiheen hakukirja luovutetaan opetus- ja kulttuuriministeriölle 23.4.2021 mennessä. Lopullisen valinnan tekee kansainvälinen paneeli 2.6.2021.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut