Tampereen joulutori avataan kahdessa osassa – käytäviä levennetty, mökeissä turvapleksit

Kuvituskuva Jaakko Avikainen

Riina Haapala

Tampereen joulutori avataan tänä vuonna kahdessa osassa. Ravintolat ja osa mökeistä avaavat lauantaina 28. marraskuuta ja koko tori on avoinna 4. joulukuuta alkaen.

Avajaispäivinä ei ole suurta massatapahtumaa ja joulutorilla on tehty muitakin järjestelyjä, jotta alue on turvallinen sekä kauppiaille että asiakkaille.

– Lähes 80 käsityöläistä odottaa innokkaina Joulutorin avautumista, sillä heillä on tänä vuonna ollut erittäin harvoja tilaisuuksia esitellä ja myydä aitoja kotimaisia tuotteitaan, kertoo joulutorin tuottaja Rami Lehtinen tiedotteessa.

– Uskomme, että tori houkuttelee runsaasti joulumielisiä kävijöitä tänäkin vuonna, sillä ulkoilmassa on turvallista ja helppoa tehdä ostoksia. Olemme huolehtineet turvallisuusjärjestelyistä hyvin. Ohjelmistossa on nyt pienimuotoisia esityksiä, ja varmistamme, ettei niihin pääse muodostumaan suurta yleisöryntäystä. Esitykset luovat joulutunnelmaa ja tietysti Joulupukki on mukana menossa.

Torin käytäviä on levennetty, jotta turvavälit on helpompi säilyttää ja tärkeät suositukset ja hygieniaohjeet ovat torilla näyttävästi esillä.

– Mökkien sijoittelua on tarkistettu, ja jokaisessa mökissä on turvapleksi myyjän ja asiakkaan välissä. Glögiravintolan ja munkkikahvilan kapasiteettia sisätiloissa on vähennetty ja tuotteita voi nauttia ulkotiloissa terassilla. Glögiravintolan terassia komistaa valoisa lasinen iglu. Näyttävä 10 hengen iglu on ryhmien varattavissa maksutta arkisin päiväaikaan, vain yksi ryhmä kerrallaan. Iltaisin ja viikonloppuisin ryhmät voivat varata iglun muutaman kympin varausmaksulla. Glögiravintolan lisäksi Joulutorille tulee perinteinen Pyynikin näkötornin munkkikahvila, luettelee Rami Lehtinen tiedotteessa.

Joulutorilla suositellaan maskien käyttöä.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut